Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Şehir Hastaneleri Sağlık Alanında Bir Devrim Olacak

Şehir Hastaneleri Sağlık Alanında Bir Devrim Olacak

Sağlık Bakanlığı, 14 ilde kamu ve özel sektör işbirliğiyle yapılacak 15 şehir hastanesi için ilk adımı dün İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde attı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı imza töreninde Konya’dan milletvekillerimizin nerede ise tamamı, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, AK Parti İl Yönetiminden çok sayıda arkadaşlarımız, ağabeylerimiz hazır bulundu.

Şehir Hastanesi başta Konya olmak üzere, Adana, Ankara Bilkent, Ankara Etlik, Elazığ, Gaziantep, İstanbul İkitelli, Kayseri, Mersin, Yozgat, İzmir Bayraklı, Manisa, Bursa, Kocaeli, Isparta ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu binası olarak inşa edilecek.

Dün törene katılan AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık Bey ile görüşme olanağımız oldu. Bize biraz Haliç Kongre Merkezinde ki havayı anlattı. Heyecanlıydılar, zira Konya’mıza dev bir proje daha kazandıracaklardı.

Konya’ya yapılacak hastane ile ilgili Mustafa Bey’den biraz bilgi alma olanağımda oldu, Konya’ya yapılacak Şehir Hastanesinin, Konya Karatay Entegre Sağlık Kampusu ismiyle ihale edildiğini artık biliyoruz.

Bu devasa hastane 838 yatak kapasiteli olacak. Yaklaşık 153 Bin metre karelik bir kapalı alana sahip ve dört ayrı bloktan oluşuyor.

Hastanede 312 poliklinik odası olacak. Genel Yoğun Bakımda 78 yatak, KVC Yoğun Bakımda 10 yatak, Çocuk Yoğun Bakımda 52 yatak, Yenidoğan Yoğun Bakımda ise 48 yatak olacak.

Toplam hasta odası sayısı 420, ameliyat oda sayısı ise 46 olarak belirlenmiş. Yanık Ünitesi dünya standartlarında oluyor, toplamda 25 oda yanık ünitesine ayrılmış.

2400 araçlık kapalı otoparkı da içinde barındıracak olan hastanede 30 adette diyaliz yatağı bulunacak.

Sizin anlayacağınız dev bir hastane daha Konya’ya kazandırılıyor.

Nerede ise her alanda hizmet verecek hastane Konya’nın sağlık merkezi olması yolunda atılmış büyük bir adım oluyor. Konya, Türkiye’de 3 Tıp Fakültesi, Bölge Hastanesi, devasa özel hastaneleri ile sağlık alanında sorun yaşamayan önemli kentlerimizden birisi olma yolunda ilerliyor.

Numune Hastanesi inşaatının bitmesi ile zaten merkezdeki sağlık sorunları büyük ölçüde çözülecekti, bu Şehir Hastanesi ile ilçe ve çevre illerinde büyük ameliyatlar ve önemli vakıalar için tercih ettiği bir il haline geliyor Konya.

Bugün AK Parti neden halkın teveccühüne mazhar oluyor anlamayanlara tavsiyem şu sağlık alanında AK Partinin yaptığı hizmetlere bakmalarıdır.

Yollar, köprüler, barajlar, hava alanları bir tarafta dursun sadece bu sağlık politikası bile AK Partinin milletimizin gönlüne girmesine yetecek hizmettir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu projeye biliyorsunuz ‘9 yıllık hayalim’ diyordu. Hastaneler 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun Ağabeyde bir açıklama yapmış.

Ahmet Sorgun Ağabey açıklamasında, Konya’ya sağlık alanında büyük katkılar sağlayacak olan ve sözleşmelere göre en fazla 3 yıl içinde bitirilmesi zorunlu kılınan Konya Şehir Hastanesi’nin YDA Firması tarafından Konya Adalet Sarayı yanına yapılmasının planlandığını ifade etmiş.

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na, Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutouğlu’na, AK Parti Konya Milletvekillerine, Konya Valiliği’ne, AK Parti Konya il teşkilatındaki ağabeylerimize ve dostlarımıza bir Konyalı olarak ben şahsen teşekkür ediyor.

Konya büyüyor, Konya merkez bir il olarak sağlık alanında da söz sahibi oluyor.

Hayırlı uğurlu olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR