Lokman Koyuncuoğlu

Lokman Koyuncuoğlu

Şehir notları

Şehir notları

Ramazan gelirken, şehirlerin havası da değişmeye başlar. Konya’da bu değişim çok net görülebilir. Bu sebeple şehirde daha sakin daha dingin bir hal olması beklenir. Kur’an Ay'ı olması sebebiyle de, bu yönde etkinlikler ve sohbetler şehirlerin Ramazan duruşunu net ortaya koyar.
        Konya’da etkinliği bol bir dönemdeyiz. Ancak bu etkinliklerin Ramazan’ın manevi yönüne daha çok hitap etmesini bekliyoruz. Zira artık internet ve televizyonlarda yeteri kadar eğlence ve müzik varken, şehirlerde de buna devam etmek en azından Ramazan’da anlamsız. İlgililerin bu konuyla ilgileneceğini düşünüyorum.
                ***
        Ramazan bu yıl da yaz ayına!  denk gelince ne çok düğün oldu Konya’da.  Gündüz yapılan Konya düğün pilavı boyutu bam başka. O konu, sağlık açısından başka bir zaman irdelenmeli.  Ancak birde yerli yersiz atılan havai fişekler var. Tamam eskiden görsel bir şölendi. İnsanlar gördüklerinde heyecanlanırlardı falan. Şimdi ne var?  Basit Çin havai fişekleri özellikle hafta sonları şehrin üstünde bir sanal gök gürültüsü uğultusu yapıyor. Hemen herkes bu  durumdan rahatsız , özellikle de gece yarısından sonra atılanlardan. Bu konuda bir düzenleme yapmak gerekir. Belli şartlarla ve kurallarla göre atılmalı havai fişek. Bu konunun ilgilisi kim açıkçası tam bilmiyorum. Kimse o, ilgilisine söylemiş olalım!
 
***
Konya’nın şehir merkezinde tamamlanmayan önemli işler başka bir problem. Büyükşehir Fen İşleri bu konularda ne kadar ağır aksak iş görüyor öyle. Bizim Alaaddin Tepesi, iki aydır inşa halinde henüz bitmedi. En az iki ay daha sürecek gibi. Yılın en güzel günlerinde insanlar Alaaddin’in inşa halini görüyorlar. Hem sakinler hem misafirler. Bu nasıl anlayış çözemedim doğrusu. Ayrıca Alaaddin Tepesi, Mevlana yönündeki süs havuzu ne öyle. Havuz değil sanki büyük bir mezar lahiti. O çirkin mermerler nasıl kullanılmış orada. Tarihi dokuyu kurtarmak değil öldürmek olmuş açıkçası.
Aynı şekilde, şehrin en modern yeri, stat çevresi de iki aydır muamma. Yol ve kaldırım düzenlemesi sürüyor. Konyaspor şampiyon olsa, tüm Türkiye Konya’yı o metrük halde göreceklerdi. Aynı çalışma hala sürüyor. Bu kadar sürede bitmemesine pes yani. Bu konunun ilgilisi belli, iletiyoruz.
    ***
Karatay Belediyesi geçen hafta, büyük bir etkinlikle Karatay kitabı tanıtımını yaptı. Yusuf Küçükdağ, Yaşar Erdemir ve Bekir Şahin tarafından yazılan bu kitap Karatay’ın dünü ve bugünü için çok önemli bir kaynak eser olmuş. Başta yazanlar olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ederiz. Ayrıca bir tebrikte Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli için. Bu kitap yayınlandıktan sonra, ilgililerine tek tek gönderdi. Kitabı basmaktan çok okutmak ve haberdar etmek daha önemli. Muhatabına gitmeyen kitap, kimin işine yarar ki. Açıkçası bu konuda Başkan Hançerli diğer Belediye Başkanlarına örnek olsun. Çünkü onlarda kitap çıkarıyorlar belki ama biz hiç birini göremiyoruz.
        ***
Önümüzdeki Cuma günü başlayacak Ramazan Ayı’nın herkese huzurlar ve bereketler getirmesini diler, sağlıklı iftarlar-sahurlar temenni ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR