Şehir parkı basına tanıtıldı

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, düzenlediği tanıtım toplantısıyla Karatay'ın göz bebeği Şehir Parkını basın mensuplarına tanıttı.
Şehir parkı basına tanıtıldı

Şehir Parkı Biyolojik Gölet kafeteryasında düzenlenen tanıtım toplantısında Karatay Belediyesi olarak yapılan Şehir Parkından ve önemli projelerden bahseden Başkan Mehmet Hançerli, Şehir Parkına ulaşımın kolay olduğunu Alaaddin Tramvay hattı ve Saman Pazarı Otobüsleri ile dolmuş son duraklarına yakın bir mesafede yer aldığını söyledi. Üç ay önce hizmete açılarak vatandaşın beğenisine sunulan Şehir Parkına 3 aylık zaman zarfında toplamda 252 bin kişinin geldiğini dile getiren Hançerli, park için harcanan maliyetin yaklaşık 20 Milyon TL olduğunu belirtti.

sehir-parki-basina-tanitildi-4.jpg

Önemli projeleri de açıklayan Hançerli, İstiklal mahallesine 3000 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği ve 3 ayrı düğünün dahi aynı anda yapılabileceği, yer altı otoparkı bulunan Konya'nın en büyük Kır-Düğün salonunun yapım aşamasında olduğunu ve inşaat çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak 2017 yılı Mayıs ayında tamamlanacağını kaydetti. Bir diğer önemli projenin İsmil Kaplıcalarının Karatay Belediyesi mülkiyetine geçtiğinin müjdesini veren Hançerli, tamamen belediyenin öz kaynaklarıyla alınan İsmil Kaplıcalarının Karatay'a güzel bir hava katacağını söyledi. İsmil Kaplıca suyunun kuyu çıkış derecesinin 43.5 derece olduğunu dile getiren Başkan Hançerli, yeni bir kuyu daha açılarak sıcaklık derecesinin yükseltileceğini belirtti. Mevcut kaplıca evlerinin yıkılarak yerine 5 yıldızlı otel ve 100 adet villa yapılacağını söyleyen Hançerli, tamamen Karatay Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yapılacak İsmil Kaplıcalarında çalışmaların başladığını vurguladı.

sehir-parki-basina-tanitildi-2.jpg

Başkan Hançerli ayrıca Karatay'da ki değişimden de bahsederek 5 yıla kadar Karatay ilçesinin tanınamayacağını, yapılan revizyon imar planı kapsamında ilçenin bir çok yerinde müteahhit firmaların yeni konut projeleri gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Hızlı bir şekilde Karatay'daki ivme devam ediyor" dedi.

sehir-parki-basina-tanitildi-3.jpg