Şehit asker gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak’ta çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Er Ömer Kağan Kandemir, Denizli’nin Çivril ilçesinde 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit asker gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak’ta çıkan çatışmada şehit düşen 3 askerden biri olan Piyade Er Ömer Kağan Kandemir için Denizli’nin Çivril ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe,11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, CHP Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Melike Basmacı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar ve 10 bini aşkın vatandaş katıldı. Cenaze öncesi ilçedeki esnaflar dükkanlarına bayrak asarak terörü protesto etti. İlk olarak eve giden Kağan Kandemir’in cenazesini evinde binlerce kişi karşıladı. Burada cenaze aracından indirilen Türk Bayrağı’na sarılı tabutu baba Ergün Kandemir omzuna alarak taşıdı. Bu sırada binlerce kişi tekbir getirerek gözyaşı döktü. Anne Ayşe Kandemir de tabuta son kez dokunurken fenalık geçirdi. Burada yaşanan izdihamın ardından Ömer Kağan Kandemir’in cenazesi konvoyla Çivril Yeni Cami önüne getirildi. Caminin avlusunun küçük olmasından dolayı cenaze namazı Cumhuriyet Caddesi’nde kılındı.

Namaz öncesi Kağan Kandemir’in tabutuna sarılan aile üyeleri uzun süre gözyaşı döktü. Baba Ergün Kandemir tabutun başından bir an olsun ayrılmaması dikkat çekti.
Cenaze namazını Denizli Müftüsü Mehmet Aşık kıldırdı. Binlerce kişinin caddede kıldığı cenaze namazının ardından helallik istendi. Cenazeye katılan binlerce vatandaş hep bir ağızdan ‘Helal olsun’ derken, tabut daha sonra askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı. Bu sırada vatandaşlar, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez, ‘ Şehidim hakkını helal et bize’ sloganları atarak tekbir getirdi. 21 yaşındaki Ömer Kağan Kandemir’in cenazesi daha sonra Çivril İlçe Mezarlığı’na defnedildi.