Şehit başçavuş son yolculuğuna uğurlandı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde aile içi şiddet olayına müdahale sırasında şehit edilen Jandarma Kıdemli Başçavuş İlhan Yıldız, memleketi Kars'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit başçavuş son yolculuğuna uğurlandı

Biga'ya bağlı Sarnıç köyünde şehit düşen 4 çocuk babası Jandarma Başçavuş İlhan Yıldız'ın (56) cenazesi, Yeni Mahalle'deki kardeşinin evinin önünde helallik alınmasının ardından Kazım Karabekir Paşa Camisi'ne getirildi. 

Şehit için cenaze namazı öğle namazına müteakip Kazım Karabekir Paşa Camisi'nde kılındı. Cenaze namazına Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Aslan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİDİN EŞİ VE ÇOCUKLARI FENALAŞTI

Törende Şehit Yıldız'ın 95 yaşındaki annesi Gülperi Yıldız'ın tabuta sarılarak ağlaması cenazeye katılanları duygulandırdı. Şehidin eşi ve çocukları ise uzun süre tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Bir süre sonra anne Gülperi Yıldız ve şehidin eşi Necla Yıldız fenalaştı. 112 ekiplerinin müdahale ettiği anne ve eş ambulansa alındı.

"MANEVİ EVLAT OLARAK KABUL ETTİK"

Törende Kaymakam Mehmet Büyüktaş, şehit ile 1972 yılında inşaat işçisi olarak gittiğiManisa'nın Gördes ilçesinde tanıştığını belirterek, "Bir gün kapımı İlhan Yıldız çaldı. İçeri girip bana okumak istediğini söyledi. Bunun üzerine bende okulu ve yurdu arayarak Yıldız'ın kaydını yaptırdım.

KAYMAKAM SON KEZ GÖRMEK İSTEDİ

Yıldız'ı ailemle birlikte manevi evlat olarak kabul ettik" dedi.  Büyüktaş, son bir kez görmek istediği Yıldız'ın tabutu başında ayakta güçlükle durduğu gözlendi. Yıldız'ın 1982'de babasını kaybettiği ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehit Yıldız'ın naaşı namazının ardından Sarıkamış 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tören mangası tarafından bir süre taşındıktan sonra vatandaşların omzunda şehir mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

 

Kaynak: