"Şehit eşi olmak gurur verici ama özlemi ayrı"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde, köprüde şehit edilen Akın Sertçelik'in eşi Sema Sertçelik, bir yandan 23 yıllık hayat arkadaşını kaybetmenin acısını yüreğinde taşırken diğer taraftan onun şehit olmasının gururunu yaşıyor - Eşinin şehit edil
"Şehit eşi olmak gurur verici ama özlemi ayrı"

İSTANBUL (AA) - ZEYNEP RAKİPOĞLU - 15 Temmuz şehidi Akın Sertçelik'in eşi Sema Sertçelik, eşi olmadan geçirdiği 2 yılın 20 yıl kadar uzun geldiğini belirterek, "Onsuz hiçbir şeyin anlamı, tadı, tuzu yok. Çocuklar uyuduktan sonra ev daha çekilmez oluyor. Şehit eşi olmak gurur verici ama özlemi ayrı." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde darbeci askerler tarafından Boğaz Köprüsü'nde şehit edilen Akın Sertçelik'in eşi Sema Sertçelik, bir yandan 23 yıllık hayat arkadaşının hasreti ve özlemiyle yanarken, bir yandan da onun şehit olmasının gururunu yaşıyor.

Darbe girişimini annesinin telefonuyla öğrenen Akın Sertçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokağa çıkın" çağrısı üzerine evine Türk bayrağı astıktan sonra üzerindeki pijamalarla, evine 15 dakika uzaklıktaki Boğaz Köprüsü'ne gitti.

Eşiyle son olarak sabah namazında konuştuklarında kendisine "Cumhurbaşkanı evlere dönün demeden dönmem" dediğini aktaran Sema Sertçelik, saatlerce arayıp ulaşamadığı eşini Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda bulduğunda, eşi şehit olmuştu.

Eşinin hatırası olan 2 çocuğuyla birlikte hayatını sürdürmeye devam eden Sertçelik'in acı ve öfkesi, eşinin şehit edilmesinin üzerinden geçen 2 yıla rağmen hala dinmiyor. Sertçelik'in tek isteği ise adaletin tecelli etmesi ve FETÖ'cü hainlerin hak ettikleri cezaları almaları.

- "Onsuz hiçbir şeyin anlamı, tadı, tuzu yok"

Sema Sertçelik, 15-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi olmadan geçirdiği 2 yılın kendisi ve çocukları için çok zor geçtiğini, bunun kelimelerle anlatılamayacağını ancak yaşayanların anlayabileceğini belirtti.

Eşine olan özlemi ve hasretinin giderek arttığını dile getiren Sertçelik, "Evlendiğimizden bir kaç sene sonra 'Kaç sene oldu hayatım?' derdim. '2 sene oldu, bıktırmamışsın beni' derdi. Şu iki sene bana 20 yıl gibi uzun geldi. 23 senelik evliliğim 2 sene gibi geldi ama bu 2 sene geçmek bilmiyor. Ömür işte, neyi bekliyoruz bilmiyorum. Akşam olsun, sabah olsun. Onsuz hiçbir şeyin anlamı, tadı, tuzu yok. Çocuklar uyuduktan sonra ev daha çekilmez oluyor. Şehit eşi olmak gurur verici ama özlemi ayrı." diye konuştu.

Şehit eşleriyle her zaman konuştuklarını ve hepsinin ortak derdinin özlem olduğunu belirten Sertçelik, bu acının çok farklı olduğuna ve hiçbir şeyin ateşlerini söndürmediğine dikkati çekti.

- "Çocuklarıma her baktığımda eşimi görüyorum"

15 Temmuz sonrası günlerinin çok zor geçtiğini belirten Sertçelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çatı davasına giderken son karar günü 'Bugün bayram' diye kalktım. Kendimi mutlu etmeye çalışıyorum. 'Bugün ceza alacaklar' diyorum. Hayır, gene mutlu olamıyorum. Aldıkları cezalar bile yetmiyor. İki seneye yakındır konuşturuyoruz bunları. Bir gecede herkesin evine ateş düşürdüler. Gazilerin ayrı, parçalanmış vücutları olanlar ayrı, şehit aileleri ayrı, bu kadar yetim ayrı... Bu insanlar size ne yaptı? Bunlar ekmeğinin derdinde, çayında, çorbasında olan insanlar. Ne günahımız vardı bizim, ne istediler bizden? Ben inanıyorum ki, adalet yerini bulacak. Allah'ın adaleti hem bu dünyada hem ahirette tecelli edecek."

Eşinin evin her yerinde anısı olduğunu ve onunla geçirdikleri güzel vakitleri her zaman yad ettiklerini belirten Sertçelik, "Taşınayım diyorum, taşınamıyorum. Burada başkasının yaşamaması lazım. Çünkü ben evimin her köşesinde eşimi hissediyorum. Gerçekten bazen o kadar çok özletiyor ki, çok iyi bir insandı. Arkadaşım bana 'Biraz kötü olsaymış da bu kadar özlemeseymişsin' diyor. Bir tane daha Akın yok, olmayacak da. Çocuklarıma her baktığımda eşimi görüyorum. O benim içimi daha çok yakıyor. Onların gözlerindeki acı hiç sönmeyecek. Onların o acısını her hissettiğimde, 'Yapanların yanına kar bırakma Allah'ım, tövbelerini bile kabul etme' diye dua ediyorum." ifadelerini kullandı.

- Eşinin hatırasını yaşatmak için Afrika'da su kuyusu açtırdı

Eşimin hatırasını yaşatmak için Afrika'da şehit eşi Akın Sertçelik adına su kuyusu açtırdığını anlatan Sertçelik, "Rahmetlinin adına suyu aksın istedim. 'Onun için ne yapabilirim, onu hatırasını nasıl yaşatabilirim?' diye düşündüm. Yaşayan için yaparsınız da ölen için bir hayır yaptırayım ki, insanlar ondan faydalandıkça amel defteri kapanmasın istedim." şeklinde konuştu.

Sertçelik, eşinin şehitlik mertebesini çok istediğini aktararak, şehit eşi olmaktan çok gurur duyduğunu dile getirdi.

Eşinin adının Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Ataşehir'de bir anadolu imam hatip lisesine ve otobüs durağına da verildiği aktaran Sertçelik, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"İnsanlar 15 Temmuz'u unutmaya başladılar. Bir doktora gidiyorum. 'Şehit eşiyim' diyorum. 'Ne şehidi' diye soruyorlar. 15 Temmuz dediğimde 'Ya niye gönderdin kocanı?' diyorlar. Sen bugün rahat olasın, diye gönderdim. Ben de gidecektim. Deseler ki bana bugün öleceksiniz, yanından ayrılmazdım. Bu nankör insanlar için değil, gerçekten vatanım için. Vatanımız güzel olduğu için bu kadar göz dikenler var zaten. Ülkemizin daha da iyiye gitmesi için devletimiz o kadar güzel şeyler yapıyor ki... Görmek istemeyen görmüyor. Hele yeni gençlik hiçbir şeyi kabul etmiyor. Çünkü zoru görmediler. Bu vatan için bir can değil bin can verilir."

Kaynak: