Şehit ikizinin adı çocuğunda yaşayacak

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Ramazan Bilgili, yaklaşık 4 ay önce Diyarbakır'da şehit düşen ikiz kardeşi Mustafa Bilgili'nin ismini yeni doğan bebeğine verdi.
Şehit ikizinin adı çocuğunda yaşayacak

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Ramazan Bilgili, yaklaşık 4 ay önceDiyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen ikiz kardeşi Mustafa Bilgili'nin ismini yeni doğan oğluna verdi.

Ramazan Bilgili'nin, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğan bebeğine, imam hatip olan dedesi Recep Bilgili kulağına ezan okuyarak "Mustafa" ismini verdi.

Ramazan Bilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit kardeşiyle ömürleri boyunca bir an olsun ayrılmadıklarını, kendilerini askerliğin ayırdığını söyledi.

Kendisi evlendiği için ikiz kardeşiyle askere gidemediğini belirten Bilgili, "Allah birini aldı, birini verdi. Şehit kardeşimin ismini oğlumda yaşatacağım. Çoğumun ismini Mustafa koyduk, adıyla yaşayacak inşallah. Bir Mustafa gitti, bir Mustafa geldi. Bu memleketi bölmeye çalışanlar bunu başaramayacaklar." ifadelerini kullandı.

Oğlunu hastaneden çıkardıktan sonra ilk olarak kahramanca şehit olan amcasını ziyarete mezarlığa götürdüğünü anlatan Bilgili, "Keşke amcası yaşasaydı ve onu görseydi ama kader böyleymiş. Vatan sağ olsun." dedi.

"Yanan yüreğime bir damla su döküldü"

Şehit Bilgili'nin annesi Nilgün Bilgili ise torununa şehit oğlunun isminin konulmasında dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Oğlunun şehit olduğunu, şimdi torununun geldiğini anlatan Bilgili, "Minik Mustafa gelince yanan yüreğime bir damla su döküldü. Torunuma baktıkça oğlumu görüyorum. Allah razı olsun oğlum ve gelinimden, şehit oğlumun ismini çocuklarına verdikleri için. Askerimize, polisimize saldıranları Allah'a havale ediyorum. Allah ülkemize huzur, polisimize ve askerimize güç kuvvet versin. O hainler ne yaparsa yapsınlar amaçlarına ulaşamayacaklar." diye konuştu.

"Buruk bir mutluluk bu"

Şehidin babası Recep Bilgili de torunlarının kendileri için bir mutluluk kaynağı olduğu vurguladı. Oğlunun şehit olduğunu ancak Allah'ın kendilerine bir torun verdiğini söyleyen Bilgili, şöyle konuştu:

"Allah torunuma uzun ömürler versin. İnşallah adını aldığı amcası gibi cesur ve yürekli olur. Torunum doğunca yüreğimdeki evlat acısı bir nebze olsun hafifledi. Buruk bir mutluluk bu, tarif etmesi zor. Oğlumuzu Allah verdi o geri aldı. Allah vatanımıza göz dikenleri, vatanımızı yakıp yıkanlara fırsat vermesin. Oğlum şehit olduğu için mertebesi yüksek, bundan gurur duyuyorum."