Şehit komutanlarının mezarında buluştular

Şırnak'ta 1995'te terör örgütlerince şehit edilen Üsteğmen İbrahim Abanoz'un silah arkadaşları, 23 yıl sonra şehidin Sakarya'daki mezarı başında bir araya geldi- Abanoz'un silah arkadaşı Dereli:- "Çok değerli bir komutanımızdı. 23 yıl sonra komutanımızın
Şehit komutanlarının mezarında buluştular

SAKARYA (AA) - Şırnak'ta, 23 yıl önce görev yaptığı sırada şehit olan Üsteğmen İbrahim Abanoz'un silah arkadaşları, şehidin Sakarya'nın Karasu ilçesindeki mezarı başında buluştu.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen 84 emekli asker, 19 Mart 1995'te bölücü terör örgütü tarafından Şırnak'ta şehit edilen silah arkadaşları, Abanoz'un mezarının bulunduğu Karasu'ya geldi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 84 emekli asker, önce Karasu Kaymakamlığı önünde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü anma törenine katıldı.

Asker kıyafeti giyen silah arkadaşları, daha sonra Türk bayrağı açıp, vatandaş, öğrenci ve protokolle öğrenci marşı eşliğinde mezarlığa yürüdü.

Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz'un mezarı başında Kur'anı-ı Kerim okundu ve dua edildi.

- "Diğer arkadaşlarımıza da ulaşacağız"

Sivas'tan gelen Mustafa Dereli, Abanoz'un çok değerli bir komutan olduğunu belirterek, "23 yıl sonra komutanımızın mezarını ziyaret etmek bizleri gururlandırdı. Her yıl komutanımızın mezarını ziyaret edeceğiz. Arkadaşlarımızla sosyal medyadan buluştuk ve bu etkinliğe karar verdik, bugün de mezarı başındayız." diye konuştu.

İstanbul'dan gelen Hüseyin Turan da bu etkinliği her yıl gerçekleştirmek istediklerini belirterek, "Diğer arkadaşlarımıza da ulaşacağız ve bu sayıyı daha da çoğaltacağız ve bütün arkadaşlarımızla önümüzdeki sene inşallah yine geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Kars’tan gelen Cevdet Kızıltepe ise Abanoz'u rahmetle andıklarını söyledi.

Kaynak: