Şehit Metin Düzgün anıldı

10 Aralık 2016 yılında İstanbul’da Beşiktaş- Bursaspor maçı sonrası düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Metin Düzgün için Konya Şehit Aileleri Derneği önünde hatim ve yemek programı gerçekleştirildi.
Şehit Metin Düzgün anıldı

Konya Şehit Aileleri Derneği tarafından geleneksel hale getirilen hatim programlarında bu hafta şehit polis memuru Metin Düzgün anıldı.  Düzenlenen programa Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, protokol, şehit aileleri ve davetliler katıldı.

Şehit Metin Düzgün’ün babası Harun Düzgün, oğlunun 2016 yılının Aralık ayında İstanbul’da oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında hain terör örgütleri tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olduğunu hatırlatarak, “Konya Şehit Aileleri Derneği binası önünde böyle bir hatim ve yemek programı tertip ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kıymetli valimizin, belediye başkanımızın, garnizon komutanımızın, savcımızın ve tüm misafirlerimizin ayaklarına sağlık. Hepsinden Allah razı olsun. Şehitlerimizin toprağı bol olsun. Vatanımız, milletimiz, devletimiz sağ olsun” şeklinde konuştu.

Düzenlenen programda konuşan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Konya’mızın güzel adetlerinden birisine katıldık. Çok güzel bir etkinlik. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir’i tebrik ediyorum. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların aileleri bizim en kıymetli varlıklarımız.  Valiliğimizin birinci öncelikli vatandaşları şehit yakınlarımız ve gazilerimizdir. Bizim dışımızda gelişen bir program olmadığında bu hatim dualarına ve buradaki ikrama katılarak onlarla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bu bizlere de büyük enerji ve mutluluk veriyor. Ailelerimizin 7/24 emrindeyiz. Onları mutlu ve sağlıklı görmek bizlere de inanılmaz derecede mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.

1994 yılından bu yana hatim programlarının yapıldığını belirten Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, “Bugün 2016 yılında İstanbul’da şehit olan polis memurumuz Metin Düzgün’ün hatim programını yapmaktayız. Bizim şehit aileleri olarak dualarımızdan başka yapabilecek bir şeyimiz yok. Biz Türkiye’de yaşayan, bayrağı, ezanı ve bu ülkeyi seven herkese hayır duası etmekteyiz. Sayın Valimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

sehit-metin-duzgun-anildi-3.jpg

sehit-metin-duzgun-anildi-1.jpg

sehit-metin-duzgun-anildi-4.jpg

sehit-metin-duzgun-anildi-5.jpg

sehit-metin-duzgun-anildi-6.jpg