"Şehit oğlumdan nöbeti devralmaya hazırım"

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açılması sonucu şehit düşen 42 yaşındaki polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker, oğlunu son yolcuğuna uğurladıktan sonra bir mektup kaleme aldı
"Şehit oğlumdan nöbeti devralmaya hazırım"

ANKARA (AA) - MÜMİN ALTAŞ - Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açılması sonucu şehit düşen 42 yaşındaki polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker, kaleme aldığı duygu dolu mektupta, "Gerekirse oğlumdan nöbeti devralmaya hazırım." dedi.

Emekli memur olan şehit babası Eker, "Güzel ülkemin tüm insanlarına" diyerek başladığını mektubunda, bu ülkenin bir vatandaşı olarak devlete 25 yıl hizmet ettiğini, evladını, devletin kendisine sağladığı imkanlarla okutup bugünlere getirdiğini söyledi.

- "Vatanım, devletim, milletim sağ olsun"

Oğlunun kendisi gibi şerefli devlet memurluğunu seçtiğini ifade eden Eker, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Oğlum sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik suikast girişimini engellemek amacıyla çıkan çatışmada, devletin varlığını ve milletin bağımsızlığını korumaya çalışırken şehit düştü. Vatanım, devletim, milletim sağ olsun. Acım çok büyük, tarifi yok ama ona öğrettiğim doğrular uğruna şehitlik mertebesine ulaşması, içimi bir nebze olsun rahatlatıyor. Darbe girişiminde oğlumla birlikte bu vatanın, bu milletin bekası uğruna şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum."

- "Gün birlik günüdür"

Geçmişten günümüze Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı’nda bu vatanının her karış toprağını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerle 15 Temmuz'da darbeye karşı koyan demokrasi şehitlerinin ruhlarının şad olabilmesi için birleşmek, itidalli olmak zorunda olunduğunu vurgulayan Eker, mektubunda "Canım oğlum, sen rahat uyu. Aziz milletimin duaları sana yeter. Milletime ben de şükranlarımı sunuyorum. Bu karmaşık duygular içerisinde, evlat acısıyla kaleme almaya çalıştığım bu mektupta hatalarım olduysa affola. Gerekirse oğlumdan nöbeti devralmaya hazırım, yeter ki vatanıma milletime zeval gelmesin. Allah’a emanet olun." ifadelerine yer verdi.

Şehit babası Eker, mektubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yolladı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Marmaris'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada şehit düşen 42 yaşındaki polis memuru Eker, 17 Temmuz'da memleketi Aydın'da toprağa verilmişti.