Şehit oğlunun hatıralarıyla yaşıyor

Şırnak'ta yaklaşık 11 ay önce şehit düşen Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin annesi Gafure Tanrıverdi, evinin bir odasını oğlunun hatıralarıyla donattı.
Şehit oğlunun hatıralarıyla yaşıyor

Şırnak'ta yaklaşık 11 ay önce terör örgütü PKK'nın yol emniyeti alan askerlere yönelik saldırısında şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin annesi, evinin bir odasını oğlunun özel eşyalarıyla doldurdu.

Anne Gafure Tanrıverdi, evinin bir odasını, anısını yaşatmak amacıyla şehit oğlunun hatıralarıyla donattı.

Oğlunun üniformasından mezuniyet töreninde taktığı kılıca, ayakkabılarından saatine, madalyalarından fotoğraflarına kadar çok sayıda özel eşyasıyla doldurduğu odayı ay yıldızlı panelle kaplayarak adeta müze haline getiren anne, gününün büyük bölümünü de burada geçiriyor.

Anne Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 11 ay önce şehit olan oğullarının acısını yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Oğlunun şehit haberini kayısı bahçesinde çalışırken aldığını anlatan Tanrıverdi, o anı hala unutamadığını dile getirdi. Aradan geçen zamana rağmen acısının hiçbir zaman bitmediğini ifade eden Tanrıverdi, evlat acısıyla yandığını kaydetti.

Çocuğunun hayallerinin olduğunu ancak hepsinin gözünde kaldığını belirten Tanrıverdi, "Bana hep 'Anne yapacak çok şey var' derdi. Durumumuz fazla iyi değildi. 'Anne ben seni yaşatacağım, acı günler geride kalacak' derdi. Bu mertebe ve şerefle yaşattı da beni." dedi.

Oğlunun adına kitap yazıyor

Tanrıverdi, evladın unutulmayacağını, attığı adımları, konuştuğu kelimeleri dahi hatırladığını, bu kapsamda kitap yazmaya karar verdiğini söyledi.

Oğluna hamile kaldığı günden bu yana yaşadığı anıları kitapta bir araya getireceğini anlatan Tanrıverdi, oğlunun adını vereceği kitabı yakında çıkaracağını ifade etti.