Şehit öğretmenin adının verildiği okulda öğrenciler karne aldı

Memleketi Gümüşhane'ye gelirken Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra şehit edilen sınıf öğretmeni Yılmaz'ın adının verildiği lisede öğrenciler karne aldı- Okul öğrencilerinden şehit öğretmenin dayısının oğlu Öztürk de karne aldı
Şehit öğretmenin adının verildiği okulda öğrenciler karne aldı

GÜMÜŞHANE (AA) - Memleketi Gümüşhane'ye gelirken Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın adının verildiği lisede öğrenciler karne aldı.

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz İmam-Hatip Lisesi'nde öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönemini tamamlayarak karnelerini öğretmenlerinden aldı.

Okuldaki karne dağıtım töreninde okul öğrencilerinden şehit öğretmenin dayısının oğlu 12'nci sınıf öğrencisi Onur Öztürk'e de karnesi verildi.

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztürk, Necmettin Yılmaz'ın dayısının oğlu olduğunu belirterek onun adını taşıyan okulda okumanın gururunu yaşadığını vurguladı.

Necmettin öğretmenin çok iyi bir insan olduğunu ve hep insanlığa faydalı olmak için çaba gösterdiğini dile getiren Öztürk, "Ben de onun izinden gidip, onun gibi öğretmen olmak istiyorum." dedi.

Okul Müdürü Özkan Demirci de meslektaşlarını teröre kurban vermenin acısını yaşadıklarını ve şehit öğretmenin adının okullarına verilmesinin ardından ilk kez okulda öğrencilerin karne aldığını bildirdi.

Necmettin öğretmeni hiçbir zaman unutmayacaklarını aktaran Demirci, "Bu okuldan yüzlerce Necmettin yetiştireceğiz. Eğitim meşalemiz hiçbir zaman sönmeyecek." değerlendirmesini yaptı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı kırsal Çiftçibaşı Mahallesi'nde sınıf öğretmeni olarak görev yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017'de memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli-Pülümür karayolunda terör örgütü PKK mensupları tarafından yolu kesilip aracı yakılarak kaçırılmış, daha sonra da şehit edilmişti.

Kaynak: