Şehit oğullarının anılarını odasında yaşatıyorlar

Siirt'in Pervari ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Er Arlı'nın ailesi, oğullarının eşyalarını odasında sergiliyor
Şehit oğullarının anılarını odasında yaşatıyorlar

KOCAELİ (AA) - Siirt'in Pervari ilçesinde geçen yıl mayın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Er Emre Kaan Arlı'nın Kocaeli'de yaşayan ailesi, oğullarının eşyalarını odasında sergileyerek anılarını yaşatmaya çalışıyor.

Arlı ailesi, Derince ilçesi Yenikent Mahallesi'ndeki evlerinde, şehit oğullarının odasını adeta bir müze gibi dizayn ederek, kişisel eşyalarını sergiledi.

Türk bayraklarıyla donatılan odada şehidin askerde ve askere gitmeden önce kullandığı eşyaları, fotoğrafları, giydiği Fenerbahçe forması gibi kişisel eşyaları yer aldı.

Odanın ilk ziyaretçileri ise Körfez Kaymakamı ve Derince Kaymakam Vekili Hasan Hüseyin Can, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve MHP İl Başkanı Aydın Ünlü oldu.

Şehidin babası Şaban Arlı, ziyaretçilere, oğlunun odasında bulunan eşyaları göstererek, anılarını anlattı.

Jandarma Er Emre Kaan Arlı, 19 Ağustos 2015'te Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerce karayoluna tuzaklanan bombanın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olmuştu.

Kaynak: