Şehit olan Uzman Çavuş Koçak 3 ay önce de yaralanmış

Hakkari'de PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Koçak'ın, yaklaşık 3 ay önce operasyonlar sırasında yaralandığı ve tedavisinin ardından yeniden görevine döndüğü öğrenildi.
Şehit olan Uzman Çavuş Koçak 3 ay önce de yaralanmış

Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarının yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Harun Koçak'ın Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Kayalar köyündeki babaevine acı haber ulaştı.

Uzman Çavuş Koçak'ın (25) şehadet haberi, babası Alim ve annesi Miyase Koçak'a, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Kaymakam Mesut Tabakçıoğlu ve ilgililer tarafından verildi.

Haberin ulaşmasının ardından köyün girişi ve şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Vatandaşlar başsağlığı için şehidin babaevine geldi. 

"Bir Harunumuz gitti, bin Harun oluruz"

Şehit Koçak'ın 3 ay önce başka bir terör saldırısında vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı, tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.

Köy Muhtarı Ahmet Tatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Koçak'ın şehadet haberini sabah saatlerinde aldıklarını ve çok üzüldüklerini söyledi.

Üzüldüklerini ancak hainlere taviz vermeyeceklerini ifade eden Tatlı, şöyle konuştu:

"Köyümüzden görev yapan çok sayıda arkadaşımız var. Bu uğurda bayrak için can vermeye hazırız. Bir Harunumuz gitti, bin Harun oluruz. Bu PKK örgütüne de hiçbir zaman taviz vermeyiz, sevindirmeyiz. Daha önce de yaralandı, gazi olmuştu. Şarapnel isabet etmişti, yanında 4-5 arkadaşı da şehit olmuştu. Demek ki şehitlik mertebesi bugün ona nasip oldu. Üzüntülüyüz ama gururluyuz. Bir ay içinde babaannesi vefat etmişti onun cenazesine gelmişti. Sevilen sayılan gençlerimizden biriydi."