Şehit Ömer Halisdemir’in babası demokrasi nöbetine katıldı

Darbeci generali öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Halisdemir, Çekmeköy'de son Milli İrade nöbetine katıldı.
Şehit Ömer Halisdemir’in babası demokrasi nöbetine katıldı

Darbeci generali öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Halisdemir, Çekmeköy'de son Milli İrade nöbetine katıldı. Oğluyla gurur duyduğunu belirten Baba Halisdemir, "Oğlum devletine, milletine, bayrağına, sizlere, Türk milletine sahip olduğu için bu darbecileri tek kurşunla vurduğu için çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum evladıma" dedi.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Halisdemir, Çekmeköy'de son demokrasi nöbetine katıldı. Baba Halisdemir'in sahneye çıkmasıyla duygu dolu anlar yaşandı. Milli İrade nöbetindeki bazı vatandaşların ağladığı görüldü.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Hasan Halisdemir'in elinden öperek tespih hediye etti. Milli İrade nöbetinde ünlü sanatçılar da yer alarak mini konser verdi. İlçede Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adı verilen okulun ise yeni eğitim-öğretim yılında hizmete başlayacağı açıklandı.

Gecede konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Bugünlerde erkek evladı doğuran anneler ismini Ömer verecek. Çünkü öyle bir Ömer ki bu ülke için, bu bayrak, bu millet için gözünü kırpmadan "şehit oldum, sana geliyorum Ya Rabbi" diyen bir Ömer. Ama onun katlettiği o teröristler lanet ile anılacak. Onu doğuran analar keşke böyle bir evladım olmasa diyecek. Ama Hasan amcamız diyecek ki Ya Rab sana şükürler olsun. Bana bir evlat verdin ki onu uğurda bu ülke adına, bu millet adına şehit oldu. Onunla gurur duyacak. Nesilleri, evlatları o babadan gurur duyacak. Böyle evlatları yetiştiren Hasan amcalarımızın ellerinden öpüyoruz. Rabbim Hasan amcamızın ömrünü uzun eylesin" dedi.

"Oğlumla gurur duyuyorum"

Oğluyla gurur duyduğunu söyleyen Hasan Halisdemir, "Ben Ömer Halisdemir'in babası olarak oğlum devletine, milletine, bayrağına, sizlere, Türk milletine sahip olduğu için bu darbecileri tek kurşunla vurduğu için çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum evladıma. Türk milleti de bana sahip çıktığı için Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Rüyamda yanıma geldi. "Oğlum ne yapıyorsun?" dedim. "Baba" dedi. "Bugün nöbetim var" dedi. Hemen uyandığım zaman o gün uyuyamadım. Ben de o gün sabaha kadar nöbet tuttum evladım için ve 1 ay oluyor Cuma gününden beri onun yerine ben nöbet tutuyorum. Kendisi de sadece nöbet tutuyor. Çocuklarınıza sahip çıkın sizden sadece Ömer istiyorum" şeklinde konuştu.

Şehit Ömer Halisdemir’in babası demokrasi nöbetine katıldı

Kaynak: