Şehit polis Eker’in ismi Efeler’de ölümsüzleştirildi

Efeler Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek modern bir görünüm kazandırılan ve 15 Temmuz darbe girişiminde Muğla Marmaris'te şehit edilen Aydınlı Şehit Polis Nedip Cengiz Eker'in isminin verildiği park vatandaşın hizmetine açıldı.
Şehit polis Eker’in ismi Efeler’de ölümsüzleştirildi

Efeler Belediyesi tarafından Meşrutiyet Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan park tadilata alınmıştı. Aradan geçen süre içerisinde parkta yeni düzenlemeler yapılarak modern bir görünüm kazandırıldı ve Manolya Park olarak bilinen parkın ismi de Efeler Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilerek Şehit Polis Nedip Cengiz Eker Parkı olarak değiştirildi. İçerisinde çocuk oyun grupları, ev hanımlarının el emeği ürünlerinin satışını yapabilecekleri alanlar ve sıcak-soğuk içeceklerin ve aperatif yiyeceklerin satışa sunulacağı Manolya Kafe'nin bulunduğu açılış törenine, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Aydın İl Emniyet Müdür Vekili Ali Fuat Akdağ, Şehit Polis Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat ve annesi Güzel Eker, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülkü Kurukaya Dalar, Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özdağ, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta ilk olarak konuşan Şehit Polis Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker, "Tüm terör örgütlerinin sonu elbet bir gün getirilecektir. Halk olarak birlik, beraberlik, kardeşlik ruhumuzun asla bozulmayacağını ve vatan savunmasından her ne olursa olsun taviz vermeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Vatan savunmasında bana da verilecek her türlü görevde güvenlik güçlerimizin emrine amadeyim. Belediye Başkanımız Mesut Özakcan, oğlumun ismini bu parka vererek ailemizi gururlandırmıştır. Kendilerine çok teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.

Parkın eski görüntüsünün mahalleye hiç yakışmadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özdağ, "Eskiden geceleri burada kötü niyetli, madde bağımlısı insanlar oluyordu. Başkanımız burayı ele alarak son derece güzel bir alan haline getirdi. Hem mahalle halkımızın dostlarıyla soluklanıp çaylarını yudumlayabilecekleri hem de çocukların gönüllerince oynayabileceği alanlar yapıldı. Kendilerine mahalle halkım adına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Demokrasiye sahip çıkmalıyız"

Tüm vatandaşların demokrasiye sahip çıkması gerektiğini belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Ülkemizde 15 Temmuz gecesi büyük bir darbe girişimi yaşadık. Devletimiz ve milletimiz 15 Temmuz'da büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek, halkımız tankların önüne yatarak büyük bir felaketi önledi. Her gün güne terör saldırısı ve şehit haberleri ile güne başlıyoruz. Ülkemizde yaşanan bu olaylar hepizi derinden yaralıyor. Hepimizin görevi ülkemizde demokrasimize sahip çıkmak, büyük önderimiz Atatürk'ün kurduğu ve hemizin bugün var olma sebebimiz olan Cumhuriyetimizi korumak ve yüceltmek, yücelttiğimiz demokrasi ve Cumhuriyet ortamında daha huzurlu, daha mutlu geleceğe umutla bakan bir Türkiye yaratmaktır" diye konuştu.

Efeler Belediyesi olarak Eker ailesinin acısını paylaştıklarını söyleyen Başkan Özakcan, şöyle konuştu; "Biz Efeler Belediyesi olarak bildiğiniz gibi yeni kurulan bir belediyeyiz. Bütün birimlerimizin sıfırdan oluştuğu ama bütün çalışanlarımızın da bu güne kadar özverili çalışmalarını hizmete dönüştürdüğü bir belediye olarak huzurunuzda bulunuyoruz. Tüm muhtarlarımız başta olmak üzere, belediye çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyor başarılı çalışmalarının da devamını diliyorum. Belediye olarak, biz de Eker ailesinin bir parçasıyız ve kendilerinin acılarını paylaşıyoruz. Şehidimizin ismini burada yaşatarak ailemizin acısını bir nebze olsun hafifletmek istedik. Allah ilimize ve ülkemize bir daha şehit acısı yaşatmasın."

Yapılan konuşmaların ardından edilen dua ile parkın açılış kurdelesini şehit ailesi ile birlikte kesen Başkan Özakcan, davetliler ile birlikte parkı gezdi. Açılış sonunda ayrıca Efeler Belediyesi tarafından vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Kaynak: