Şehit Prof. Dr. Varank'ın adı 'Yamanlar'da yaşayacak

FETÖ'nün darbe girişimini protesto ettiği sırada şehit olan YTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı, İzmir'de 'Yamanlar'da yaşatılacak.
Şehit Prof. Dr. Varank'ın adı 'Yamanlar'da yaşayacak

İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada hayatını kaybeden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı, İzmir'de yaşatılacak.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Prof. Dr. Varank'ın adının, darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kapatılan ve örgütte önemli bir yerinin bulunduğu, Fetullah Gülen grubuna bağlı ilk eğitim kurumu olduğu belirtilen Yamanlar Eğitim Kurumlarına bağlı liselere verilmesi kararlaştırıldı.

Bayraklı ilçesindeki Özel Yamanlar Fen ve Anadolu Lisesinin adı, "Şehit Prof. Dr. İlhan Varank" olarak değiştirildi. Fen ve anadolu imam hatip lisesinin, 800 civarında öğrenciye hizmet vereceği öğrenildi.

Darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kayyum atanan Şelale A.Ş. bünyesindeki Yamanlar Koleji, kapatılmıştı.