Şehit üsteğmenin hayali gerçekleştirildi

Anne ve babası için aldığı evi restore edemeden şehit düşen Üsteğmen Uğur Taşçı’nın yarım kalan hayali tamamlandı. Restore edilen evin anahtarı, şehidin ailesine teslim edildi.
Şehit üsteğmenin hayali gerçekleştirildi

23 Ocak’ta Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Nizipli Üsteğmen Uğur Taşçı, babasına hediye etmek için satın aldığı evi restore edemeden şehit düşmüştü. Bunun üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin şehidin hayalini gerçekleştirerek eski yapıya sahip olan binayı aslına uygun şekilde restore ettirdi. Hazır olan evin anahtarı, şehidin annesi Emel ile babası Mehmet Taşçı’ya teslim edildi. Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, 22., 23 ve 24’üncü dönem Milletvekili Mehmet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Latif Karadağ, AK Parti Nizip İlçe Başkanı Fatih Uzunaslan, Mahalle Muhtarı Halil Polat ve diğer yetkililerle birlikte aileyi ziyaret eden Fatma Şahin, burada şehit annesi Emel ile babası Mehmet Taşçı ile bir süre sohbet etti.

Evin anahtar teslim töreninde konuşan şehidin annesi Emel Taşçı, oğlunun da yanında olmasını istediğini belirtti. Terörün bir an önce durdurulmasını isteyen şehit annesi, "Keşke şu an hiç bir şeyim olmasaydı. Sadece oğlum yanımda olsaydı. Ama olmuyor işte. Benim tek bir isteğim var yetkililerden. O da bu terör olaylarının bir an önce bitirilerek, ülkemiz ve milletimiz bir an önce huzura kavuşmasıdır" dedi.

Ülke toprakları üzerinde oynan kirli oyunların tutmamasının nedeninin bölge insanının iman gücünden kaynaklandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise "Şehit ailesinin dimdik durması, iman gücüyle durması bizim ne kadar imanlı ve inançlı birer birey olduğumuzu gösteriyor. Eğer bu iman gücü olmasaydı bu topraklar üzerinde yıllar öncesinde yapılan kirli hesaplar tutmuş olacaktı. Ama hiçbir zaman bu topraklara yönelik yapılan kirli oyunlar ve hesaplar tutmuyor ve tutmayacaktır da" dedi.

Evin restore edilmesindeki amaçlarından birinin de şehit ailesinin acısını paylaşmak olduğunu vurgulayan Şahin, "Bizler sosyal devlet ve sosyal belediyeler olarak şehitlerimizden griye kalanların mağduriyetini gidermek ihtiyaçlarını karşılamaktır. İşte bu nedenle şehidimiz Uğur Taşçı şehit olmadan önce gelip bu evi gördüğünü ve beğendiğini ve babasına ait satılan bu evi tekrar satın alarak, onlara vereceğini öğrendik. Şehidimiz bu isteğini yerine getiremeden şehadet makamına ulaşmıştır. Ancak ’şehidimizin dileği ve temennisi bizim için bir emirdir’ dedik ve annesi ile babasından izin alarak arkadaşlarımıza talimat verdik. Bu evi aldık ve hemen restore ettik. Evi tamamlayarak, İstanbul’da oturan ve ancak yazın ilçeye gelerek şehit oğullarının onlar için almak istediği evde oturacaklar. Görevin yerine getirmenin huzuru ve rahatlığı içerisinde bulunuyoruz. Allah’ın izniyle bizim çocuklarımız bizim torunlarımız çok daha güzel günler görecekler’’ şeklinde konuştu.

"TERÖRÜN KÖKÜNÜ KURUTACAĞIZ"

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ise terörün kökü kuruyana kadar Türk milletinin ve kolluk kuvvetlerinin gerekli müdahaleyi sürdüreceğine inandığını ifade etti. Başkan Akdoğan, "Allah’ın izniyle terör örgütünün kökünü kurutacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Madem ki bu terör örgütü sözden laftan anlamıyor, inşallah bunları silahları ile birlikte toprağa gömeceğiz. Çünkü bu işin başka yolu kalmamıştır. İçeride ve dışarıda hainler var ama şimdiye kadar bu memlekete hiç bir şey yapamadılar. Allah’ın izniyle içerideki ve dışarıdaki hainleri de bu milletin ferasetiyle bertaraf edeceğiz" diye konuştu.

Ailenin talep ve isteklerini de dinleyen Başkan Şahin ile beraberindekiler, daha sonra ise geçtiğimiz günlerde Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Nizipli Ömer Sadettin Bakır’ın ailesini ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı diledi.

Şahin ve beraberindekiler daha sonra ilçe genelinde yeni su şebekesiyle su verilen bazı semtlerde su vanalarını açarak, yeni şebekenin ve suyun hayırlı olması dileklerinde bulundu.