Şehit Uzman Çavuş Ünal ile şehit polis memuru Mustafa Yıldırım toprağa verildi

Diyarbakır'ın Bismil ve Dicle ilçelerinde teröristlerce düzenlenen saldırılarda şehit olan Uzman Çavuş Ünal ile şehit polis memuru Mustafa Yıldırım son yolculuklarına uğurlandı.
Şehit Uzman Çavuş Ünal ile şehit polis memuru Mustafa Yıldırım toprağa verildi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Erdem Ünal, memleketi Yozgat'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi, Diyarbakır'daki törenin ardından askeri uçakla Tokat Havalimanı'na getirildi. Şehidin eşi Derya, kızları 7 yaşındaki Eylül ve bir yaşındaki Hira da aynı uçakla Tokat'a geldi.

Ünal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşlarının omzunda askeri helikoptere kadar taşındı. Helikoptere konulan tabuta sarılan şehidin eşi, "Cennet kokuyorsun" diyerek uzun süre ağladı. Kızı Eylül de babasının tabutuna sarılarak öptü.

Tokat Valisi Cevdet Can, askeri yetkililer ve protokol üyeleri tarafından karşılanan şehidin cenazesi, daha sonra helikopterle Yozgat'a uğurlandı.

Şehit Ünal'ın naaşı Tokat'tan helikopterle Yozgat'ın Sorgun ilçesine getirildi. Yozgat Şeker Fabrikasından alınan şehidin naaşı, konvoy eşliğinde Çayözü köyüne götürüldü.

İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun köyde öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Ünal'ın cenazesi, Çayözü köyü mezarlığında defnedildi.

Tören sırasında şehidin annesi Kadriye ve eşi Derya Ünal, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Fenalaşan şehidin yakınlarını sağlık ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.

Anne Kadriye Ünal, "Sana doyamadım kuzum, dayanamam. Nasıl kıydılar sana. Yarın kendin gelecektin bugün tabutun geldi. Sen benim aslanımdın." diye ağladı.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ve İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde dün iftar için evine girmek üzereyken teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaralanan Uzman Çavuş Erdem Ünal (37), kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Şehit polis memuru Mustafa Yıldırım son yolculuğunu uğurlandı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yıldırım, memleketi Elazığ'da son yolculuğa uğurlandı.

Şehit Yıldırım'ın (25) Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında İzzetpaşa Camisine getirilerek katafalka konuldu. Şehidin babası Muhlis ve kardeşleri tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Müftü Peyami Güngör tarafından kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, meslektaşlarının omuzlarında taşındı. Bu esnada Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, şehit babası Muhlis Yıldırım'ın koluna girerek, birlikte yürüdü. 

Yürüyüş esnasında, şehit cenazesine katılarak cenazeyi uğurlayan vatandaşlar, tekbir getirerek, "Kahrolsun PKK" sloganı attı. 

Şehidin naaşı, daha sonra cenaze nakil aracına konularak, Gümüşkavak Mahallesindeki aile mezarlığına defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra 8. Kolordu Kurmay Başkanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İlker Temel, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Dün, Dicle ilçesinde polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda polis memuru Mustafa Yıldırım şehit olmuş, biri polis 7 kişi yaralanmıştı.