Şehit yakınlarının duygulandıran buluşması

Şehit yakınlarının duygulandıran buluşması

Samsunlu 3 şehit babası, Konya’da kendileri ile aynı acıyı yaşayan şehit aileleri ile buluştu. 

 

1 Mayıs 2010 tarihinde Lice Abalı Jandarma Karakolu Kırsalı'nda şehit olan Piyade Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun babası Mehmet Altunoğlu, 19 Ekim 2011 tarihinde Çukurca Keklik Tepe Üs Bölgesi'nde şehit edilen Piyade Çavuş Fikret Özer'in babası Celal Özer ile 19 Eylül 2012 tarihinde görevinden çıktıktan sonra lojmandaki evine girerken teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit edilen Tunceli Ovacık İlçe Başsavcısı Murat Uzun'un babası Hamit Uzun, Şehit Ali Akın'ın babası Bahattin Akın'ın davetlisi olarak geldikleri Konya'da duygulu anlar yaşadı. Şehit babaları Konyalı şehit Bülent Ayten'in hatim duası ve yemeğine katılmak üzere Konya Şehit Aileleri Derneği'ne geldi.

Konya Şehit Aileleri Derneği Başkan Vekili Nusret Akyüz ve diğer şehit aileleri ile sohbet eden ve Samsun'dan Konya'ya gelmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden şehit babaları Mehmet Altunoğlu, Celal Özer ve Hamit Uzun, "Evladını bu vatan uğruna şehit veren ve bizimle aynı acıyı, aynı duyguyu yaşayan Bahattin Akın bizleri Konya'ya davet ettiklerinde çok memnun olduk.Bu vesile ile Konya Şehit Aileleri Derneğini de ziyaret ederek burada şehit aileleri ile dertleşmek istedik. Konya'da bizleri çok güzel ağırladılar, tüm şehit yakınlarına çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bizlerde kendilerini Samsun’da misafir etmek isteriz" dedi.


“BİZİ EN İYİ YİNE BİZ ANLARIZ”

Mevlana Müzesi ve diğer tarihi mekanları da gezme imkanı bulan şehit babaları, "Bizi ancak en iyi biz anlarız. Bizimle aynı acıyı yaşayan insanlar bizim halimizi daha iyi anlar. Bunun için bizlere kapılarını ve yüreklerini açan insanlar ile kaynaştık. Bir kez daha herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştular.


Samsunlu şehit babalarını Konya'ya davet eden Bahattin Akın ise, "Bu üç şehit babası ile daha öncede konuşuyorduk. Kendilerini bir hafta sonu burada misafir etmek istedik. Onlar da sağ olsunlar bizleri kırmadılar ve geldiler" dedi.