Şehitkamil’de hem eğleniyor hem de öğreniyorlar

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, faaliyetlerini tüm yaş gruplarında yaz spor okulu çalışmalarıyla sürdürüyor.
Şehitkamil’de hem eğleniyor hem de öğreniyorlar

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, faaliyetlerini tüm yaş gruplarında yaz spor okulu çalışmalarıyla sürdürüyor. 200'e yakın yemeninin eğitim gördüğü spor okullarında, katılımcılar Gaziantep halk kültürünü eğlenerek öğreniyor.

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, yaz aylarında da çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile organize edilen halk oyunları branşı yaz spor okulu çalışmalarını ziyaret etti. Fadıloğlu, yeşil-siyahlı yemenilerin halk oyunları ile ilgili birçok farklı bölgesel ve ulusal platformda Gaziantep'i başarıyla temsil ettiğini söyledi.

'Halk oyunları topluluğumuz Gaziantep'i başarıyla temsil ediyor'

Şehitkamilli yemenilerin faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Branşlarımızdan biri olan halk oyunlarıyla ilgili olarak, yaz okulu çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Burada 6-13 yaş aralığındaki çocuklarımıza halk oyunlarıyla ilgili temel figürleri öğretmeye çalışıyoruz. Çalışmalarda ayrıca yavrularımızın fiziksel hareket kapasitelerini geliştirecek etkinlik ve aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Yine tüm katılımcı öğrencilerimize yöresel türkülerimizden, ezgilerimizden maksimum seviyede öğretmeye gayret ediyoruz. Spor okullarında oyun öğrenme ve pratikte uygulama konusunda başarılı olan öğrencilerimizi yarışmacı topluluklarımıza yönlendirerek kulüpler arası ve okullar arası yarışmalarda sahne almalarına yardımcı oluyoruz. Bugüne kadar halk oyunları topluluklarımız, birçok farklı bölgesel ve ulusal platformda ilimizi başarıyla temsil etti. Halk oyunları topluluğumuzun faaliyetlerine bundan sonraki süreçte de desteklerimizi sürdürecek ve şampiyon yemenileri keyifle izleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'Her yaş grubuna hitap eden faaliyetler gerçekleştiriyoruz'

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu faaliyetlerinin her yaş grubuna hitap ettiğini belirten Fadıloğlu, "Yapılan her türlü faaliyette kültürel değerlerimizi ön plana almaya çalışıyoruz. Halk oyunları topluluğumuz yarışmacı ekipleriyle gösteri ve sahne ekipleriyle bu anlamda önemli ve başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu konuda emeği geçen hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Halk oyunları kurslarımızda sadece Gaziantep oyunlarına değil, Anadolu'nun farklı bölgelerinin yöresel oyunlarına da yer veriyoruz. Dönem sonlarında ise katılımcı topluluk üyelerimizin sahnede profesyonel standartlarda sergiledikleri gösterilerini büyük bir keyifle izliyoruz. Emek, hiçbir zaman zayi olmuyor. Halk kültürümüze olan duyarlılıklarından dolayı tüm topluluk üyelerimize teşekkür ediyorum. Bir diğer teşekkürümüz ise bu faaliyetlere büyük destekler veren kıymetli velilerimize. Onlar da yavrularının zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri adına büyük fedakarlıklar yapıyor. Ümit ediyorum ki bu faaliyetler halk oyunlarımızın, müziklerimizin, yöresel kostümlerimizin en doğru şekilde gelecek nesillere aktarılmasına vesile olur" diye konuştu.

Şehitkamil’de hem eğleniyor hem de öğreniyorlar

Şehitkamil’de hem eğleniyor hem de öğreniyorlar

Kaynak: