Şehitler anısına yetiştirilen zeytin fideleri toprakla buluştu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu öğrencilerince Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Mehmetçiklerin aziz hatıraları...
Şehitler anısına yetiştirilen zeytin fideleri toprakla buluştu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu öğrencilerince Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Mehmetçiklerin aziz hatıraları anısına yetiştirilen zeytin fidanları toprakla buluşturuldu.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İslahiye Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı öğrencilerince, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler anısına, yerleşkedeki serada yetiştirilen Gemlik türü bin bodur zeytin fidesi, toprağa dikildi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Deveci, geçen yıl öğrencilerinin kendisine gelerek şehit Mehmetçikler anısına bir proje başlatmak istediklerini söylediklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Bu anlamlı projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Zeytin barışın simgesi. Askerlerimiz de vatanımızı korumak ve barışı tahsis etmek için orada şehit oldular. Seramızda öğrencilerimiz tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlerimiz için yetiştirilen fideler, yerleşkemizde toprakla buluştu."

Deveci, İslahiye'nin zeytin üretimi için çok elverişli bir bölge olduğuna dikkati çekti.



Kaynak: