Şehitler için 17 bin kilometre yol yapacak

Şehitler için 17 bin kilometre yol yapacak

Kayserili motosiklet tutkunu Mustafa Özdemir, şehitler anısına başlattığı ve Norveç'te son bulacak Avrupa turu için yola çıktı.

Özdemir'i, Kartal Şehitliği'nde motosikletçi arkadaşları ve ailesinin yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç uğurladı.

Burada gazetecilerde açıklama yapan Özdemir, son yıllarda tüm Türkiye'yi derinden yaralayan terör olaylarını kınamak ve şehitlerin acısını Avrupa'daki soydaşlarla paylaşmak için motosikletiyle tura çıkacağını söyledi.

Özdemir, 17 bin kilometrelik yol yaparak 40 gün boyunca 27 ülkeyi dolaşacağını belirtti.

Motosiklet turunun Norveç'in en kuzeyi olan Nordkapp bölgesinde son bulacağını anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Terörün dini, ırkı ve rengi olmadığını tüm dünyaya bir kere daha haykıracağız. Gittiğim ülkelerde elçiliklerimiz, motosiklet kulüplerini ve soydaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Kayseri Şehit ve Gaziler Derneğinin mesajını gittiğimiz yerdeki soydaşlarımızla paylaşacağız. Gezginler için dünyanın farklı yerlerinde farklı rotalar ve destinasyonlar var. Benim rotam daha önce Kayseri'den hiç kimsenin gitmediği bir rota. Norveç'in Nordkapp mevkisine ulaşmayı hedefliyorum. Burası Kuzey Kutbu'ndan önceki son nokta ve güneşin batmadığı yer olarak biliniyor. Bana ve motorum Atılgan'a destek olanlara teşekkür ediyorum."

Özdemir, motosikletçi arkadaşlarıyla Kartal Şehitliğindeki şehit kabirlerini ziyaret etti.

Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Eskici'nin okuduğu duanın ardından Özdemir, ailesiyle vedalaşarak yola çıktı.

Özdemir'e diğer motosikletçiler de bir süre eşlik etti.