Şehitler için Şırnak'ta tören düzenlendi

Şehitler için Şırnak'ta tören düzenlendi

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi’nde şehit olan Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli ile teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Polis Özel Harekat memuru Cuma Bilek için uğurlama töreni düzenlendi.

Dün akşam Şırnak’ın Uludere ilçesi Kuzey Irak sınırında PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralan ve kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi’nde şehit olan Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli ve sabah saatlerinde Bahçelievler Mahallesi'nde çıkan çatışmada şehit olan Polis Özel Harekat memuru Cuma Bilek için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenle naaşları memleketlerine uğurlandı. Törene, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Abdullah Baysar, Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, şehitlerin silah arkadaşları ve geçici köy korucuları katıldı.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşının alana getirilmesiyle başlayan törende, şehitler için dualar okundu.

Şehitlerin naaşları tören mangası tarafından omuzlanarak ambulanslara götürülürken, silah arkadaşları, koşar adımlarla gelerek şehit meslektaşlarının cenazelerini omuzladı. Salavatlar getiren güvenlik güçleri, şehitleri ambulanslara kadar taşıdı.Ardından, şehit Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli’nin naaşı Konya’ya, Polis Özel Harekat memuru Cuma Bilek’in naaşı memleketi Hatay’a gönderilmek üzere, helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı’na götürüldü.