Şehitler saygı ve dualarla andı

Ordu'nun Fatsa ilçesi Ilıca Mahallesi'ne bağlı Üzümlüce Değirmenbükü ve Çevresi Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği (ÜZDE-DER) tarafından "Şehitleri...
Şehitler saygı ve dualarla andı

Ordu'nun Fatsa ilçesi Ilıca Mahallesi'ne bağlı Üzümlüce Değirmenbükü ve Çevresi Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği (ÜZDE-DER) tarafından "Şehitleri Anma Programı" düzenlendi.

Üzümlüce doğumlu olup vatani görevlerini yaparken şehit olan Kemal Yücetepe ve Ahmet Yılmaz başta olmak üzere tüm şehitler onuruna gerçekleşen anma programı şehit mezarlığındaki dua ile başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı marşları eşliğinde anma programının yapılacağı yere bir yürüyüş gerçekleştirildi.

ÜZDE-DER Başkanı Hamit Yılmaz'ın selamlama konuşmasından sonra ilk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu şehitlik mertebesinin Peygamberlik makamından sonra en yüce makam olduğunu belirterek, "Şair diyor ki "Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış bekliyor Peygamber." Böyle yüce bir makama ulaşmak herkese nasip olmuyor. Bu makama ulaşanlar şehit diye anılıyor ve yıllar geçse bile onları her zaman anıyoruz. Rabb'im hepimiz hakkında hayırlısını nasip eylesin, hepimize böylesi güzel makamlar nasip eylesin" dedi.

CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam yaptığı konuşmada, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır düsturundan yola çıkarak canla başla bu vatan uğrunda mücadele edeceğimizi, canımızı dişimize takacağımızı, Cumhuriyetimize uzanacak her türlü hain ellere karşı birlikte hareket edeceğimizi 15 Temmuz'da herkes gördü" diye konuştu.

Son konuşmayı yapan MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak da, "Biz de ilk kez bu programa katılıyoruz. Memleketimizde hemşerilerimizin böyle güzel bir program ortaya koymasından ayrıca onur ve kıvanç duydum çünkü bizim için en önemli mertebelerden biri olan şehitlik mertebesi hiç unutulmamış unutulmayacak" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. İlçe Müftüsü Hüseyin Can tarafından yapılan duanın ardından program yemek ikramı ile sona erdi.

Programa ayrıca AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Burhan Uslu, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk, çevre dernek başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda yöre katıldı.

İHA