Şehitler son yolculuklarına uğurlandı

Mardin'in Derik ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç ve Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna ile Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Koçak ve Astsubay Mustafa Gevrek toprağa verildi.
Şehitler son yolculuklarına uğurlandı

Mardin'in Derik ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda terör örgütü mensuplarınca ateş açılması sonucu çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un cenazesi, memleketi Çorum'a defnedildi.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Erkoç'un naaşı, Buharaevler Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınmasının ardından İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından dua edildi.

Şehidin naaşı, daha sonra cenaze nakil aracıyla Akşemseddin Camisi'ne götürüldü. Şehidin annesi Güleser, babası Hüseyin, eşi Gülay ve çocukları Aybüke ve Hüseyin Emre Erkoç ile diğer yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Müftü Akın tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehidin naaşı, daha sonra Çorum Şehitliği'nde toprağa verildi.

Derik'teki çatışmada şehit düşen Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın cenazesi de Çorum'un Osmancık ilçesinde defnedildi.

Şehidin cenazesi, Osmancık Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yeni Mahalle'deki babaevine getirildi.Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, Çorum Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla törenin düzenleneceği Osmancık Hükümet Konağı önüne götürüldü. Şehidin eşi Nazlı Ayna, kucağında 3 yaşındaki kızları Melek Naz ile tören alanında güçlükle ayakta durdu.

İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Osmancık Şehitliği'nde toprağa verildi.

Hakkari şehitleri toprağa verildi

Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarının yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Harun Koçak'ın (25) cenazesi, memleketi Yozgat'ın Çekerek ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Koçak'ın naaşı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından önce Kayseri'ye oradan da helikopterle Çekerek ilçesine getirildi.

İlçe Stadı'ndan alınan şehidin naaşı, buradan konvoy eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü.

Şehidin babası Alim, annesi Miyase Koçak ve kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 

İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Harun Koçak'ın cenazesi, Kayalar köyü mezarlığına defnedildi.

Saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Mustafa Gevrek'in cenazesi de (24), Kırşehir'de toprağa verildi.

Şehit Gevrek'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından önce Kayseri'ye oradan da helikopterle Kırşehir'e getirildi.

Ahi Stadı'ndan alınan şehidin naaşı, helallik için Ahi Evran Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından Gevrek için Cacabey Meydanı'nda tören düzenlendi.

Şehit Jandarma Astsubay Mustafa Gevrek için Cacabey Meydanı'nda öğle vakti cenaze namazı kılındı. 

Şehidin naaşı, Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde toprağa verildi.