Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

ŞEHİTLER VE ŞAHİTLER

ŞEHİTLER VE ŞAHİTLER

Bugün, mübarek Ramazan ayının ilk günü. İslam âlemi orucunu tutarak huzur ve ibadet ayını en güzel şekilde geçirmeye çalışacak. Bazı işyerleri mesai saatlerini düzenleyecekler kimi iftar sonrası camilere koşacak teravih namazı için kimileri serin yerlerde sahura kadar sohbet edecek dostlarıyla… Ve bizler bu sıcak havalarda kendimizce zorluklara göğüs gererek orucumuzu eda ederken Filistinliler ellerinde sapan hedeflerindeki zırhlı İsraillilerle çatışıyor olacaklar…

Ramazan ayına girerken İsrail terör estirmeye başladı. 2014 yılında yine İsrail saldırısında bacaklarını kaybeden Abu Salah Filistinli birçok genç gibi direnişin simgelerinden olmuştu ve iki gün önce şehit oldu. Biz de sadece şahit olabiliyoruz. Onların dik duruşuna, dünyanın kaypaklığına, batılı liderlerin ikiyüzlülüğüne, Müslümanlar öldürülürken insanlığını unutan insan evlatlarının varlığına, çaresizliğe, çaresiz olduğumuza ikna edilmişliğimize şahit oluyoruz… İslam âlemi için bizi çare gören, ellerini semaya açıp insanlık için bize dua edenlerin dualarını kabul et ya Rabbi, sen ol dersen olur bu zalimlere karşı ülkemize güç ver insanımıza feraset ver. Zalimler için yaşasın cehennem.

…..

Geçtiğimiz haftada Fransa’da yayınlanan bir bildiride Kuran’a iftaralar atılarak bazı bölümlerinin çıkarılması gerektiği açıklanmıştı. İslam âleminde karışıklıklar çıkartan, türlü zulümlerle Müslümanları takatsiz bırakmaya çalışan batı, bir taraftan da içimizdeki ve dışımızdaki reformist hareketleri destekleyerek asla aslını değiştiremeyecekleri dinimizi tartışmaya açıyor ve Müslümanlar arasında yeni fitne tohumları oluşturmaya çalışıyorlar. Akıllı olmamız Kuran’a, Peygamberimizin sünnetine, Hadislere ve İslam büyüklerine sahip çıkmamız lazım Kuran ve Peygamberi birbirinden ayrı değerlendirenler bunu halis niyetlerle yapmıyorlar. Zor zamanlardan geçiyoruz.

…..

Vekil kim olmalı? Halkla içe içe ol(a)mayacak kimse Milletvekili olmamalı. Adı itibariyle millete vekâlet edilen bir konumda temsilcisi olduğu milletin ulaşamayacağı, temsilcisi olduğu millete yukardan bakacak olan kimseler milletvekili olur Mecliste koltuk doldururlar belki ama asla Milletin vekili olamazlar. Tüm aday adaylarına naçizane tavsiye önce mütevazı olun. Bu dünyada her makam geçici bunu asla unutmayın.

…..

Sözün özü: Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde/Götür Müslümana selam diyordu/ Dayanamıyorum bu ayrılığa/Kucaklasın beni İslam diyordu. – Mehmet Akif İnan’a Rahmetle-

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR