Şehitlere Saygı Turnuvası başladı

Şehitlere Saygı Turnuvası başladı

Samsun'da şehitlerin adını taşıyan takımların katıldığı  Şehitlere Saygı Turnuvası başladı.

1453 Fatih Spor Kulübü tarafından özel bir halı sahada organize edilen turnuva öncesinde şehit aileleri için düzenlenen program, şiddetli yağış nedeniyle iptal edildi.

Yağışın ardından polis, asker ve eski futbolculardan oluşan iki takımın gösteri maçıyla başlayan turnuvaya, vatandaşlar ilgi gösterdi. 

1453 Fatih Spor Kulübü Başkan Vekili Erkut Erbil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitleri anmak için böyle bir organizasyon yaptıklarını söyledi. 

Turnuvada şehitlerin adını taşıyan 60 takımda toplam 600 kişinin mücadele edeceğini ifade eden Erbil, "Bu 600 kişi ve organizasyon ekibiyle turnuva başlamadan önce bütün şehit ailelerini ziyaret ettik. Turnuvanın amacı farkındalık oluşturmak. Şehit ailelerine hatırlandıklarını hissettirmek istiyoruz. Bunu da bugün başardığımıza inanıyoruz." diye konuştu. 

Turnuvanın Ramazan ayı boyunca devam edeceğini ifade eden Erbil, şunları kaydetti:

"Mesele burada onları hatırlamak. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Samsun'da farkındalık oluşturduk. Umarız bu tüm Türkiye'ye yayılır. Çünkü sosyal medyada sonuçlarına bakalım dedik. Türkiye'nin bütün sosyal paylaşım sitelerinde organizasyon paylaşıldı ve çok büyük ses getirdi. Görüyoruz ki her ilde bunun yapılmasını istiyorlar."