Şehitlerimizi uğurluyoruz

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memurları Nazif Kaplan ve Yakup Kılınç'ın cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Nazif Kaplan'ın cenazesi, memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kaplan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Diyarbakır'dan karayoluyla konvoy eşliğinde Cumhuriyet Mahallesindeki babaevine getirildi. Burada helallik alınması sırasında sinir krizi geçiren şehidin ağabeyleri Hamza ve Kadir Kaplan'a 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Helallik alınmasının ardından şehit Kaplan'ın naaşı tekbir ve dualarla Çağrı Camisine getirildi.

Şehidin eşi Fatma Kaplan, tabutun üzerine eğilerek, gözyaşları içerisinde "Ben çocuklarıma şimdi ne diyeceğim." sözleriyle ağıt yaktı.

Anneanne Asiye Tatar da Kürtçe ağıtlar yaktı.

Şehit Kaplan'ın cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Vali Abdullah Erin, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Demir, İlçe Müftüsü Metin Aykut, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şehit Yakup Kılınç Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'da Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonuna PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Yakup Kılınç, memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı. 

Evli ve 3 yaşında Şeyma Nisa adında bir kızı olan şehit Yakup Kılınç'ın (26) Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Şehidin babası Mahmut Kılınç ve kardeşi tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. 

İl Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındı. 

Bu sırada cenaze törenine katılan vatandaşlar tekbir getirerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Şehidin naaşı, Harput Polis Şehitliğine defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve vatandaşlar katıldı.