Şehitlerimizi uğurluyoruz

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit olan polis Mutlu ile Adıyaman'da zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit düşen polis Kılınç'ın cenazeleri, Malatya'da toprağa verildi.
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Yusuf Kenan Mutlu (48) ile Adıyaman'da zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit düşen özel harekat polisi Seracettin Kılınç (28), memleketleri Malatya'da toprağa verildi.

Şehitler Mutlu ve Kılınç naaşları, görev yaptıkları illerde düzenlenen törenlerin ardından memleketleri Malatya'ya getirildi.

Şehitler için Malatya Şehir Mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Törende şehitlerin naaşları, meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındıktan sonra katafalka konuldu.

Törene şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Mustafa Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, belediye başkaları, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker, polis ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende şehit Mutlu'nun Elazığ'da yaralanan silah arkadaşları da yer aldı.

Şehit Kılınç'ın naaşı düzenlenen törenin ardından ailesinin yaşadığı Yeşilyurt ilçesi Sütlüce Mahallesi Mezarlığına defnedildi.

Elazığ'da şehit olan Yusuf Kenan Mutlu ise Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehit polis Mutlu'nun annesi Zeynep Mutlu’nun bir yıl önce vefat ettiği, babası Tevfik Mutlu'nun ise alzaymır hastası olduğu ve Elazığ'da tedavi gördüğü öğrenildi. Nahide Mutlu ile evli olan Yusuf Kenan Mutlu'nun Zeynep, Kağan ve Ece Su adında 3 çocuğunun bulunduğu belirtildi.