Şehitlerimizi uğurluyoruz

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Murat Özer ve Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik son yolculuğuna uğurlandı.
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Murat Özer'in Türk bayrağına sarılı naaşı, babaevinde helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Reşadiye Camisi bahçesine getirildi. 

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eskişehir Valisi Azmi Çelik, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Garnizon Komutan Vekili Korgeneral İsmail Güneykaya ile diğer ilgililer katıldı.

İl Müftü Vekili Dilaver Şahin'in kıldırdığı namazın ardından şehit Murat Özer'in naaşı askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu. 

Şehidin cenazesi, Yukarısöğütönü Mezarlığı'na defnedildi.

Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in cenazesi memleketi İzmir'in Aliağa ilçesinde toprağa verildi. 

33 yaşında şehit olan Çevik için Aliağa Merkez Cami'de cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. 

Cenaze törenine şehidin babası Recep Çevik, annesi Gülperi Çevik, kardeşleri ve nişanlısı Deniz Danacı ile İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, üst düzey komutanlar, AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ile Kerem Ali Sürekli, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Mustafa Balbay, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Vatandaşların "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde cenazesi top arabasına konulan şehit Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in naaşı, İlçe Şehitliği'ne defnedildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, Uzundere Hisar Dağı ve Güven Dağı bölgelerinde dün gerçekleştirilen hava ve kara operasyonlarında 21 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilmişti. Çatışmalarda Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik ve Piyade Uzman Çavuş Murat Özer şehit olmuş, 5 asker yaralanmıştı.