"Şehitlerimizin bıraktığı mirasa sahip çıkalım"

Darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdüren onbinlerce Konyalı, hep birlikte şehitlerimiz için dua ederken teröre de lanet yağdırdı.
"Şehitlerimizin bıraktığı mirasa sahip çıkalım"

Darbe girişimine karşı Mevlana Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetinin 15. günü, Hakkari’de şehit olan askerlimiz için duaların edilmesi ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Meydanda toplanan kalabalığa hitap eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehitlere Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diledi.

ŞEHİTLER SAYESİNDE BU VATANDA YAŞIYORUZ

Türkiye’ye tuzak kuranların ülkeyi kaosa sürüklemek istediğini kaydeden Başkan Akyürek, “Uluslararası güçler işbirlikçileri ile büyük gayret gösteriyorlar. Şehitlerimizin bıraktığı mirasa sahip çıkmalıyız. Şehitler asla ölmezler ve şehitlerimiz sayesinde bu vatanda yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi onlar sayesinde muhafaza ediyoruz. Birkaç gün önce defnettiğimiz Konyalı şehitlerimiz, Hakkari’de şehit olan kardeşlerimiz ve Türkiye’de bu mücadelede şehit olan 250’ye yakın kardeşimiz için dua edelim” dedi.

Milletin 15 Temmuz’dan bu yana gösterdiği duruşu anlayamayanlar olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Milletimizin içinden gelen ve tarih boyunca gösterdiği kahramanlığın farkında olmayanlar var. 15 Temmuz akşamı saat 22.45’ten itibaren belediye taşıtlarımızla, otomobilleriyle meydanlara gelen, askeri tesislerin bulunduğu çevrede tedbir alan insanımızın ruhundan, duygusundan uzak insanlar var. Allah memleketimizi, milletimizi muhafaza etsin. Bir daha bu ihanetlerinden bizleri beri kılsın. Bu millet ölümü öldüren ve ölümden korkmadığını her zaman ispatlayan aziz bir millettir” diye konuştu.

HESAP DEVAM EDİYOR

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da 15 Temmuz’da ilk defa milletin farklılıklarını bir tarafa bırakarak omuz omuza darbeci girişime dur dediğini belirterek, bunun çok değerli olduğunu dile getirdi.

15 Temmuz’un sonuçlanmadığını, hala ihanet şebekelerinin tezgahlarının berhava edilmediğini kaydeden Arslan, “Hakkari’de şehit olan çocuklarımıza o pusuları kuran hainler, adeta FETÖ ile işbirliği yapan hainler neden tekrar başladılar? Hesap devam ediyor. Milletin geleceği için, son kalenin düşmemesi için dünkünden daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi.