Şehitlerin isimleri sınıflarda yaşatılıyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde Büyükpınar Ortaokulu ve İlkokulu'ndaki sınıflara, "15 Temmuz Şehitlerini Sınıflarımızda Yaşatıyoruz Projesi" kapsamında aralarında Astsubay Ömer Halisdemir'in de bulunduğu şehitlerin ismi verildi.
Şehitlerin isimleri sınıflarda yaşatılıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanların isimleri, Elazığ'ın Baskil ilçesinde Büyükpınar Ortaokulu ve İlkokulu'ndaki sınıflarda yaşatılıyor.

Yukarı Kuluşağı köyünde 100 öğrencisi bulunan ilk ve ortaokulda müdür Adnan Öztürk'ün, öğretmenler ile hayata geçirdiği "15 Temmuz Şehitlerini Sınıflarımızda Yaşatıyoruz Projesi" ile 8 dersliğe şehitlerin isimleri verildi.

Ortaokuldaki 5, ilkokuldaki 3 dersliğe şehitler Astsubay Ömer Halisdemir, Erol Olçak, İlhan Varank, komiser Zeynep Sağır, komiser yardımcısı Kübra Doğanay ile polisler Hüseyin Goral, Ahmet Oruç ve Fatih Dalgıç'ın ismini veren okul idaresi, kütüphanenin ismini de "15 Temmuz Şehitler Kütüphanesi" olarak değiştirdi.

Okula açılan "15 Temmuz Şehitler Köşesi" de öğrenci ve velilerden büyük ilgi gördü.

Okulun açılmasının ardından öğretmenler ile bir araya gelerek bu konuda ne yapabileceklerini düşündüklerini ifade eden okul müdürü Öztürk, "Bunlar bu ülke için şehit oldu, gazi oldu. Biz ne yapabiliriz diye düşündük ve dedik ki 'biz bunları sınıflarımızda ölümsüzleştirelim, yaşatalım'. Bu sınıflarda okuyan öğrencilere o gece ne oldu, ülke hangi badireleri atlattı, bu bilinci, bu şuuru kazandırmayı amaçlayarak bu projeyi gerçekleştirdik." diye konuştu. 

"Biz FETÖ'cü darbecilere asla Türkiye'yi yedirmeyiz" 

Okulun 8. sınıf öğrencisi Yeter Söyü, sınıflarına verilen isimle gurur duyduğunu söyledi.

Ömer Halisdemir denince aklına, Türkiye'nin kaderini değiştiren en büyük şehitlerden birinin geldiğini vurgulayan Söyü, "Biz FETÖ'cü darbecilere asla Türkiye'yi yedirmeyiz, bunu da herkes böyle bilsin. Biz sadece kendi irademize bağlı olarak yaşarız. Özgürlük Türkiye'nin diğer ismidir." dedi.