Şehri değiştiren takım “Konyaspor

KTO Karatay Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, Atiker Konyaspor’un başarılı oyuncularını ağırladı. “Spor Sosyolojisi ve Bir Şehrin Değişimi Söyleşisi” Konyasporlu Ali Çamdalı, Ali Turan, Ömer Ali Şahiner ve Selim Ay’ın katılımlarıyla gerçekleşti
Şehri değiştiren takım “Konyaspor

KTO Karatay Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Erdem, söyleşinin başlangıcında “sosyolojik açıdan spor” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Bir Şehrin Değişimi Söyleşisi, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi öğrencilerinin sürprizleriyle renklendi. Öğrencilerin hazırlamış olduğu sürpriz karşısında, futbolcular şaşkınlıklarını gizleyemedi. Programın başlangıç kısmında bir grup üniversiteli taraftar, söyleşinin yapıldığı salona tezahüratlar eşliğinde ve ellerinde atkılarla giriş yaptı. “Konyaspor Geliyor Bak” tezahüratına futbolcular da eşlik ederken, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir ile karşılaşacak olan takımda, morallerin yerinde olduğu görüldü.Sosyolojik açıdan Atiker Konyaspor’un, Konya iline dair katkılarının ele alındığı söyleşide, öğrencilerin yöneltmiş olduğu sorulara futbolcuların samimiyetle yanıt verdikleri görüldü. Atiker Konyaspor Kaptanı Ali Çamdalı "Konya şehri, futbolu artık bir eğlence olarak görmeye başladı. Konyaspor taraftarı, Türkiye’nin en centilmen ve en vefakâr taraftarı. Tribünlerdeki desteğin sebebi bu, bu bizlere mutluluk veriyor" şeklinde ifadelerde bulundu.

“Aykut Hocayla beraber yakaladığımız ivmenin hikayesi bizi ayakta tutan en büyük etken” diyen Ömer Ali Şahiner “Şehir, taraftar, yönetim ve futbolcular olarak birbirimize kenetlendik” diyerek başarının anahtarına işaret etti. Galatasaray tecrübesinden dolayı, kariyerine dair yöneltilen bir soruya Ali Turan “Konya’da mutluyum. Konya bana huzur veren bir şehir. Konya’da başarılı olduğuma inanıyorum. İnşallah uzun yıllar Konya’ya hizmet etmek istiyorum” şeklinde yanıt verdi. Bucaspor’a attığı golü, kariyerinin en anlamlı golü olarak ifade eden Selim Ay ise “Camiamızın 1. Lig’den Süper Lige yükseldiği dönemde naçizane katkımız olmuşsa, bizden mutlusu yoktur.” dedi.Söyleşi, hediye takdiminin ardından öğrenciler ve futbolcuların hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.