Merve Ateş

Merve Ateş

ŞEHRİN TIKANMA MANZARALARINA BAKIN

ŞEHRİN TIKANMA MANZARALARINA BAKIN

Konya’nın trafik sorunu gün geçtikçe büyüyor. Özler olduk 5 yıl önce araçlarımızla salına salına gider olduğumuz bom boş yolları. Sadece Ramazan ayında takılırdık trafiğe şimdi ise. Değişen ve gelişen Konya gibi yollarımızda değişti, dar geldi.

Alâeddin- Adliye tramvay hattının yapımı sürerken,  çalışmalara Alaeddin çevresi ray değişimi de eklendi.

Şeridin birini iptal eden yol kenarlarındaki otoparklar, Mevlana çevresi çalışmalarına bir de Alaeddin Tepesi çevresi Tramvay çalışmaları derken,  şehrin kalbinde trafik tam anlamıyla çileye dönüştü.

Tramvay hattında sıkıntı bitmiyor, hattın yapılacağı yol güzergâhının sağında ve solunda, iki aracın rahatlıkla geçebileceği bir mesafe olmasına rağmen, yolun tek şeridinin otopark olarak işletilmesi, ulaşımın tek şeride düşürüyor.

Sabah ve akşam saatlerinde hem vatandaşlar hem toplu ulaşım araçları şoförleri mağdur oluyor.

2 ŞERİT, BİRİ OTOPARK

Özellikle akşam saatlerinde ise Mevlana Caddesi ve Alâeddin’e giren araçlar yol kenarında ki otoparklar nedeni ile trafiğin tek şeritle ilerlemesinden dolayı 15 dakika boyunca trafikten çıkamıyor. Tepkiler oldukça fazla. Alternatif üretmek gibi bir derdimiz yok. Çalışmaların yapıldığı dönemde bari  cadde üzerinde ki otoparkın kaldırılıp trafik akışının hızlı bir şekilde sağlanması gerekiyor.

Kaldırımlar insan içindir. Ama, şehrimizde durum tam tersine işliyor!

İşgalci seyyar ya da sabit esnaf ise tezgah kurarak kapatıyor!

 

Şehrin tıkanma manzaralarına bakın, siz söyleyiniz…

Alaaddin, Mevlana Caddesi, Kerkürk Caddesi, İstanbul, Ankara yolu….

 

Yol ve  otopark sorunları için belediyeler ortak çalışma başlatmalıdır. Her kurumun bireysel çalışması ilk önce Konya’ya zarar verir.

Bu amaçla tüm tarafları toplayıp beyin fırtınası yapılmalıdır.

Çözüm için, birbirini tamamlayan mahiyette bir proje paketi üretilmelidir.

Konya yatırım alıyor, bunu yaşadığımız süreçte görüyoruz. Almaya devam etmesi içinde önün de hiçbir engel yok. Mantıklı, geleceği gören,  kenti yormayacak projelere ihtiyaç var sadece, günü kurtarmak adına çizilen planlara değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR