Sekmen’den gençlere nasihat: “geleceğe iyi hazırlanın”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gençlerle bir araya geldi.
Sekmen’den gençlere nasihat: “geleceğe iyi hazırlanın”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gençlerle bir araya geldi. Mersin, Düzce ve Ankara'dan Erzurum'a gelen gençlerle Olimpiyat Park'ta buluşan Başkan Sekmen, öğrencilere önemli nasihatlerde bulundu.

Sekmen, "Sizler bu güzel Türkiye'mizin gençlerisiniz. Yarınların büyükleri siz olacaksınız. Siz genç evlatlarımıza âcizane tavsiyem; Dünya hayatı gelip geçicidir. Geleceğe iyi hazırlanın. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) buyuruyor ki, sizin en hayırlınız, insanlara en çok faydası dokunandır. Eğer bizim insanlara bir faydamız dokunuyorsa biz diğer insanlardan daha üstün bir gruba geçiyoruz. Onun için mutlaka insanlara faydamız dokunmalı, daha çok faydalı olmak için gayret göstermeliyiz. İyi yetişirsek önce kendimize faydamız olmuş olacak. Annemize, babamıza, aile fertlerimize daha çok faydamız olacak. İçinde yaşadığımız topluma, millete, devlete faydamız olacak. Kendimizi daha iyi yetiştirip yapacağımız hizmetler daha da büyükse bütün insanlığa faydamız olacak. Bunun için sizlere tavsiyem derslerinize iyi çalışın. İnsanları sevin, bir de mutlaka bilin ki zerre kadar bir iyilik yaparsak onun mükâfatını alacağız ama zerre kadar bir kötülük de yaparsak onun da mutlaka hesabını vereceğiz. Kimseye zara vermeyelim. Hem kendimizi hem de toplumumuzu düşünelim." ifadelerini kullandı.

"GENÇLER GELECEĞİMİZİN ÜMİDİDİR"

Başkan Mehmet Sekmen, gençlerin Türkiye'nin ümidi olduğunu ifade etti. Sekmen, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini anımsatarak "Bakınız 15 Temmuz'da büyük bir sıkıntı yaşadık. Onlar milletine ve devletine bağlı ve imanlı insanlar olsalardı insanına, vatanına, milletine, devletinin kurumlarına bunları yaparlar mıydı? Yapmazlardı. Ben, siz gençlerimizi geleceğe ümitle bakan kardeşlerimiz olarak görüyorum, evlatlarım olarak görüyorum. Allah bahtınızı yolunuzu açık etsin. Görüyorsunuz ki siz gençlerimizi, evlatlarımızı elimizden alma için gayret sarf eden terör örgütleri var. Bir terör örgütü gençlerimizi dağa kaçırıyor. Diğer taraftan başka bir terör örgütü gençlerimizin beynini yıkıyor, kandırıyor. Makamlara, mevkilere gelmiş insanlar kendi ülkesinin insanına silah çekiyor, kendi devletinin kurumlarını bombalıyor, kurşun yağdırıyor. Bu da okumuş insanlardan oluşan bir terör örgütü. Bunun için çok dikkatli olacaksınız. Kimseye kanmayacaksınız. Kendinizi iyi yetiştireceksiniz ve başarılı olacaksınız." şeklinde konuştu.

ŞİİR BAHÇESİ'NDE DÂVA MISRALARI OKUNDU

Erzurum'a gezi için gelen öğrenciler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Şiir Bahçesi etkinliğine katıldı. 15 günde bir düzenlenen ve Türk edebiyatına yön veren şairlerin eserlerinin okunduğu etkinliğe bu hafta Düzce, Mersin ve Ankaralı gençler konuk oldu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci'nin de katıldığı şiir gününde öğrenciler diriliş ve dâva temalı eserleri seslendirdi.

Sekmen’den gençlere nasihat: “geleceğe iyi hazırlanın”

Sekmen’den gençlere nasihat: “geleceğe iyi hazırlanın”

Sekmen’den gençlere nasihat: “geleceğe iyi hazırlanın”

Sekmen’den gençlere nasihat: “geleceğe iyi hazırlanın”

Kaynak: