Sekreterden CHP'ye icra

CHP Datça İlçe Başkanlığında sekreter olarak görev yaparken işten çıkartılan Döner, mahkeme kararıyla alamadığı kıdem ve ihbar tazminatı ile yıllık izin ücreti için CHP Genel Başkanlığını icraya verdi.
Sekreterden CHP'ye icra

CHP Datça İlçe Başkanlığı'nda görev yaparken 9 yıl önce işten çıkartılan sekreter Esen Döner, kıdem ve ihbar tazminatı ile yıllık izin ücreti gibi alacakları nedeniyle icra kararı çıkarttı. İcra memurlarının tahsilat için geldiğinin öğrenilmesi üzerine CHP Genel Merkezi'nden gerekli para Döner'in hesabına yatırıldı.

Esen Döner’in avukatı Cem Yusuf Aydın, Datça Asliye Mahkemesinin müvekkilinin alacağı olan yaklaşık 16 bin liranın icra yoluyla CHP Genel Merkezi'nden tahsil edilmesine karar verdiğini kaydetti.

Avukat Aydın, kararın mart ayında onaylanmasının ardından, paranın tahsili için CHP Genel Merkezine nisan ayında yazı gönderdiklerini söyledi. Aradan geçen süre içerisinde ödemenin yapılmaması üzerine bugün icra memurları ile CHP Genel Merkezine gitmek için yola çıktıklarını belirten Aydın, "Yola çıktığımızda telefon geldi. Olayla ilgili basında ve sosyal medyada haberler çıkmış. Buraya gelmenize gerek yok. Paranızı yatırdık dediler. Para hesaba yatırılmış." dedi.

CHP İlçe Başkanı Aytaç Kurt ise göreve başlayalı 6 ay olduğunu olayın geçmişini tam olarak bilmediğini anlatarak, Esen Döner’in alacağı 16 bin liranın bugün Genel Merkez tarafından hesabına yatırıldığını ifade etti.

"CHP zihniyetinin kendi çalışanını nasıl mağdur ettiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum"

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise yaptığı yazılı açıklamada, Datça Asliye Mahkemesi’nin 9 yıl önce işten çıkartılan sekreter Esen Döner'in kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve yıllık izin ücreti gibi alacaklarının CHP Genel Merkezinden icra yoluyla tahsil edilmesine karar verdiğini aktardı.

Nihat Öztürk, CHPlilerin her fırsatta emekten ve emekçiye sahip çıkmaktan bahsettiğine işaret ederek, "Emekten bahsedenler, emekçiyi mağdur etti. Kamuoyu, bunu görsün. Bodrum’da gözlerini kırpmadan 7 bin ağacı kesme kararı alan CHP zihniyetinin kendi çalışanını nasıl mağdur ettiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum." diye konuştu.