'Seksenler' ekibinden FETÖ'nün darbe girişimine tepki

Sezon içinde TRT 1'de izleyiciyle buluşan "Seksenler" dizisinin ekibi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, sosyal medya üzerinde yayımladığı videoyla tepki gösterdi.
'Seksenler' ekibinden FETÖ'nün darbe girişimine tepki

"12 Eylül'ün acılarını anlatan Seksenler Ailesi her türlü darbeye karşıdır" mesajıyla Twitter'da paylaşılan videoda konuşan "Seksenler" dizisinin yapımcı ve senaristi Birol Güven, yurt dışında olduğunu belirterek, "Ülkemizden binlerce kilometre uzaktayız ama biz de bu büyük dayanışmanın bir parçasıyız. Şimdi artık birbirimize daha fazla sarılmak zorundayız. Ülkemizin birlik ve beraberliği için, çocuklarımızın geleceği için tankların önüne geçen insanlara minnettarız. Onların hakkını asla ödeyemeyiz." ifadesini kullandı.

ic-video-001.jpg

Dizinin başrol oyuncularından Rasim Öztekin ise "Demokrasimizin darbelerle kesintiye uğramadığı, milletimizin egemenliğinin ilelebet sürdüğü çağdaş Türkiye'yi ancak birlik, beraberlik, dostluk ve barışlarla sürdürebiliriz." dedi.

"Zulme boyun eğmeyeceğiz. Darbeye karşı dik duracağız "

İlker Ayrık da, "Birlik, beraberlik, barış ve demokrasi hepimizin umudu. Çocuklarımıza güzel bir ülke ve gelecek bırakmak hepimizin boynunun borcudur." diye konuştu. Özlem Balcı ise "Zulme boyun eğmeyeceğiz. Darbeye karşı dik duracağız. Milletin iradesine sahip çıkacağız." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

"Pastacı Sami" karakterini canlandıran Berat Yenilmez, Cumhuriyetin zorlukla elde edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tarihte çok zor şartlar altında, büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Milletçe sağduyulu bir şekilde barış ve huzur içinde yaşamaya devam ederek özgürlüğümüze, demokrasimize, cumhuriyetimize dört elle sarılmalıyız. Her ne şart altında olursa olsun hiç kimseyi teslim etmemeliyiz. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Demokrasimiz, ülkemiz ve özgürlüğümüz daim olsun."

"Barışa, kardeşliğe, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inancımızı asla yitirmememiz lazım. Başka Türkiye yok"

Oyuncu Necmi Yapıcı ise demokrasiden ayrılmadan, birlik, beraberlik, kardeşlik içinde huzurla yaşamanın önemine dikkati çekti. Mahir İpek de "Hukukun üstünlüğü hiçe sayılarak yapılan her türlü zorbaca müdahale demokrasiyi yaralar, topluma zarar verir. Böylesi zor günlerden geçerken barışa, kardeşliğe, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inancımızı asla yitirmememiz lazım. Başka Türkiye yok." şeklinde konuştu.

Görüntülerde ayrıca, dizinin oyuncularından Özlem Türkad, Ceyhun Fersoy, Şoray Uzun, Ayşe Tolga, Hacı Ali Konuk, Aşkın Şenol, Hakan Bulut, Aydın Sarman ve Faruk Sofuoğlu'nun da tepki mesajları yer aldı.