Sela okuyan imama palayla saldıran şüpheli gözaltına alındı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Fatih'te camide sela okuyan imam ile cemaatten bir kişiye saldırdığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.
Sela okuyan imama palayla saldıran şüpheli gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖdarbe girişimi sırasında Fatih'te camide sela okuyan imama ve cemaatten bir kişiye palayla saldırdığı öne sürülen şüpheli yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, darbe girişiminin gerçekleştirildiği akşam, Mihrişah Hacıkadın Camisi'nde sela okuyan imam Adem Tunoğlu ile cami cemaatinden emekli polis memuru Nihat Altın'a palayla saldıran kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Zeki T. olduğunu tespit etti. Çorlu'da olduğu belirlenen Zeki T, polisin operasyonuyla gözaltına alındı.

"Camiye nasıl girdiğimi hatırlamıyorum"

Şüphelinin, emniyetteki ifadesinde, "Sela okunması veya darbe girişimi nedeniyle camiye gitmedim. Ben dışarıda kavga ediyordum, sarhoştum, camiye nasıl girdiğimi hatırlamıyorum" dediği öğrenildi.

Poliste, "kasten yaralama", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "mukavemet" suçlarından kaydı bulunan Zeki T'nin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.