Selahattin Demirtaş'ın yargılanmasına devam edildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında hazırlanan fezlekelere karşı savunmasını sürdürdü
Selahattin Demirtaş'ın yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında hazırlanan fezlekelere karşı savunma yaptı.

Demirtaş'ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye tahrik", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya, Demirtaş ile avukatları Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS aracılığıyla katıldı. Bazı HDP milletvekilleri de duruşmayı izledi.

Demirtaş, terör örgütü PKK propagandası yaptığı ve yasa dışı KCK yapılanmasına destek verdiği gerekçesiyle hakkında hazırlanan fezlekeye karşı savunmasında, terörist elebaşı Abdullah Öcalan'a "sayın" ve "Kürt halk önderi" dediği için suçlandığını belirtti.

Demirtaş, barış sağlanması için Kandil ve İmralı'ya yaklaşık 30 defa gittiğini, burada görüştüğü terör örgütü elebaşlarına "sayın" dediği için kendisine suç isnat edildiğini söyledi.

"Elçiye zeval olmaz." diyen Demirtaş, arabulucu olduğu için suçlandığını öne sürdü.

Selahattin Demirtaş, terör faaliyeti yürütmediğini ve terörist olmadığını savundu.

Hakkında "suçu ve suçluyu övdüğüne dair" bir fezleke olduğuna da işaret eden Demirtaş, "Kime 'sayın' diyeceğime savcılar karar veremez." ifadesini kullandı. Demirtaş, Öcalan'a "sayın" diye hitap etmesinin suç olmadığını iddia etti.

Öcalan'a "sayın" dediği için pişman olmadığını ifade eden Demirtaş, bundan geri adım atmayacağını dile getirdi.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak: