'Selam Tevhid'de kumpas'ta gözaltı sayısı 16'ya yükseldi

Selam Tevhid'de kumpas soruşturmasında gözaltı sayısı 16'ye yükselirken, aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Çelik'in de bulunduğu 9 kişi adreslerinde bulunamadı.
'Selam Tevhid'de kumpas'ta gözaltı sayısı 16'ya yükseldi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Selam Tevhid'de kumpassoruşturması kapsamında, gözaltına alınan sayısı 16'ye yükselirken, aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik'in de bulunduğu 9 kişi ise adreslerinde bulunamadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen ''Selam Tevhid''de kumpas soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen 26 şüpheliden 16'sı yakalandı.

Gözaltına alınan Merkez Valisi Ahmet Pek, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Bulduk, emniyet müdürleri Ayhan Koç, Hamza Bayındır ile Kutay Karpat Eroğlu, Sabahattin Aytekin, Abdurrahman Eser, İlyas Varlı, Yusuf Özdemir, Kadir Koray Toruk, İlyas İcik, Harun Ağa, Bülent Durmuş, Zafer Karaman, Adem Eraslan ve Mustafa Karataş'ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haklarında gözaltı kararı bulunan eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik, emniyet müdürleri Hami Güney, Lokman Kırcalı, Hamza Tosun'un da bulunduğu 9 şüpheli ise adreslerinde bulunmadı. Firari şüphelileri arama çalışması sürüyor. Şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı da dün itibariyle koyuldu.

Diğer şüpheli eski emniyet müdürü Erol Demirhan ise İstanbul'daki PDYdavasından tutuklu bulunduğu için adliyeye direkt olarak getirilecek. Gözaltına alınan şüphelilerin, pazar günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.