Selçuk Akademisyenleri Moğolistan’da mahsur kaldı

Türk tarihi ve sanatı kongresi için Selçuk Üniversitesinden Moğolistan’a giden yaklaşık 40 akademisyen bu ülkede mahsur kaldı.
Selçuk Akademisyenleri Moğolistan’da mahsur kaldı

Türk tarihi ve sanatı kongresi için Selçuk Üniversitesinden Moğolistan’a giden yaklaşık 40 akademisyen bu ülkede mahsur kaldı. 40 kişinin içerisinde Selçuk Üniversitesi ile birlikte farklı üniversitelerden de Akademisyenin de bulunduğu bildiriliyor.

Akademisyenlerin geri dönüş yolundaki uçaklarının kalkışına izin verilmemesinin ardında ise Moğol yetkililerin bir Suriyeli yolcuyu uçağa zorla bindirmek istemesinin yattığı belirtiliyor. Moğolistanlı yetkililer ülkeye vizesiz giren bir Suriyeliyi sınır dışı etmek için Türk Hava Yollarıyla Türkiye’ye göndermek istediği ancak pilotun yolcuyu uçağa almak istememesi üzerine olayın ortaya çıktığı belirtiliyor. Pilota rağmen Moğol yetkililerin Suriyeli yolcuyu  karga tulumba uçağa bindirdiği bunun üzerine de Türk pilotun uçağı kaldırmayıp ve uçuşu iptal ettiği ifade ediliyor. Yaşananlar üzerine olayın Ulan Batur büyükelçiliğine durumun bildirildiği ancak henüz bir gelişmenin yaşanmadığı bildirildi.

YENİ HABER