Selçuk Belediyesi’nden ödüllü proje yarışması

Eski soğuk hava deposu yerine yapılacak Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi için mimari proje yarışması açıldı.
Selçuk Belediyesi’nden ödüllü proje yarışması

Eski soğuk hava deposu yerine yapılacak Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi için mimari proje yarışması açıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği üyelerinin katılabileceği yarışma için proje teslim tarihi 15 Kasım olarak belirlendi.

Uzun süredir Selçuk'ta yapımı beklenen kültür ve gençlik merkezi için Selçuk Belediyesi, ilgili yönetmeliğe uygun olarak serbest, ulusal ve tek kademeli bir mimari proje yarışmasına çıktı. Kentin kimliğine uygun bir yapının kazandırılması amacıyla düzenlenen yarışma için gerekli şartname www.selcuk.bel.tr adresinden temin edilebilecek.

Amaç kentin ihtiyacını karşılamak

Kentin imar planında belediye hizmet alanı olarak tanımlanan 7 bin 263 metrekarelik alan üzerinde kültür ve gençlik Merkezi'nin yapılacağını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Düzenlediğimiz yarışmanın amacı mevcut imar planına uygun olarak; kent içerisinde uygulanacak tüm projelere örnek teşkil edecek özgün ve nitelikli öneriler geliştiren, kentlinin ve özellikle genç nüfusun kullanımına yönelik yenilikçi mekanların oluşturulması, kentli gençlerimizin amatör ve profesyonel kültürel, sanatsal çalışmalarını ve temsillerini gerçekleştirebilecekleri, kamusal açık alan kullanımını gözeten, mimarlık ve tüm mühendislik alanlarında çağdaş, ekonomik ve sürdürülebilir çözümler öneren, güzel sanatları teşvik eden projelerin ortaya çıkarılmasıdır" dedi.

Gençlerin yeni adresi olacak

Kültür ve Gençlik Merkezi Proje Yarışması için jüri üyeleri ve raportörler Selçuk Efes Kent Belleği'nde düzenlenen toplantılarda bir araya gelerek yarışmanın esaslarına ilişkin gerekli çalışmayı tamamladı. Yapılan toplantılarda açık kapalı alan sürekliliği içerisinde kurgulanması gerekenler ele alınarak; kültür ve gençlik merkezinin Selçuk'ta ihtiyaca cevap verecek unsurları konuşuldu. Merkez içerisinde 600 kişilik konferans ve gösteri salonu, sergi salonu, kafeler, müzik atölyesi, tiyatro atölyesi, seminer odaları, ses kayıt odası ve özellikle kentin ihtiyacına cevap verecek iki adet cep sineması, yer altı otoparkı ile açık hava sineması yer alacak.

Ayrıntılı bilgi resmi sitede

Yarışmacılar 15 Eylül günü saat 17.00'ye kadar İzmir Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Mimari Proje Yarışması Raportörlüğüne hitaben sorularını [email protected] adresine ulaştırabilecekler. Elektronik posta adresine ulaştırılan soruların cevapları 30 Eylül Selçuk Belediyesi resmi sitesinden açıklanacak. Açıklanan cevaplar yarışma dokümanı niteliğinde olacak. Yarışmaya katılan projeler 25 Kasım tarihinde değerlendirilmeye başlanacak. İzmir Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Mimari Proje Yarışması ile ilgili her türlü bilgi belediyenin web sayfasından (www.selcuk.bel.tr) temin edilebiliyor.

Selçuk Belediyesi’nden ödüllü proje yarışması

Selçuk Belediyesi’nden ödüllü proje yarışması

Kaynak: