Selçuk Öztürk: Hilalle haçın kavgasını yaşıyoruz

Mevlana Meydanı’nda devam eden halkın demokrasi nöbetine katılan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Bugünkü yaşanan süreç hilalin yanında olanlarla haçın yanında olanların kavgasıdır. Her zaman hilalin yanında olduk. Bugün de hilalin yanındayız”
Selçuk Öztürk: Hilalle haçın kavgasını yaşıyoruz

“Bu coğrafya geçmişten günümüze kadar birçok sıkıntıya şahit oldu” diyerek açıklamalarına başlayan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Coğrafyamız Haçlı ordularının işgaliyle karşı karşıya kaldı. O gün de dedelerimiz bu vatanı savundular. Aslında bugünkü yaşanan süreç hilalin yanında olanlarla haçın yanında olanların kavgasıdır. Her zaman hilalin yanında olduk. Bugün de hilalin yanındayız. Cumhurbaşkanımız ‘meydanlarda olmaya devam edin’ dedi. Konya tüm renkleriyle, düşünceleriyle, tüm partileriyle meydanda direnişini sürdürüyor. Bu süreç tamamlanıncaya kadar da meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Hep beraber mücadele ve gayret edeceğiz. Ta ki hilal haçı yeninceye kadar. FETÖ örgütü, bizim içimizde yetiştirdikleri insanlarla bize saldırdı. Bu haçlılar yarın başka şekillerle de gelebilirler.  O gün de mücadele edeceğiz. Bu vatan bugüne kadar bizim oldu. Bundan sonra da bizim olacak. Bin yıldır buradayız. Kıyamete kadar da bu coğrafyada yaşamaya devam edeceğiz. Başımız dik olarak direnişimizi sürdüreceğiz. Asla provokasyonlara gelmeyeceğiz. Asla arkamıza bakmadan, kim var denildiğinde bir adım öne çıkarak bu süreci devam ettireceğiz. Allah’ın izniyle bu ülke, bu coğrafya, bu vatan çok daha güzel noktaya gelecek” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERLE GURUR DUYUYORUZ”

Gençlere bir özür borçlarının olduğunu söyleyen Öztürk, “Genç arkadaşlar. Bizim yönetim dönemimizde darbe gördüğünüz için hakkınızı helal edin. Keşke böyle şeyler yaşanmasaydı. Ama yaşandı. Bu direnişi gösterdiğiniz için sizlerle gurur duyuyoruz. Ne diyor Üstad Necip Fazıl; Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!..” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ