Selçuk Öztürk: İşsizlik oranının düşmesi moral verdi

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, işsizlik rakamlarının yeniden tek haneye düşmesinin iş dünyasına moral verdiğini belirterek, “Büyümenin işsizlik rakamlarını aşağıya doğru çekmesi olumlu bir gelişmedir” dedi.
Selçuk Öztürk: İşsizlik oranının düşmesi moral verdi

TÜİK, Nisan Ayı İşgücü İstatistiklerini açıkladı. İşsizlik oranı yüzde 9,6 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılı Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 201 bin kişi azalarak 3 milyon 86 bin kişi oldu. Nisan ayında 0,9 puanlık düşüş ile yüzde 9,6 olarak gerçekleşen işsizlik rakamlarını değerlendiren Başkan Öztürk, 2017’de yüzde 7,4 büyüyen Türkiye ekonomisinin daha fazla istihdam üretmeye başladığını söyledi. Başkan Öztürk, “Bilindiği gibi ekonomide en önemli parametrelerden biri işsizlik rakamları. Küresel ekonomide de ekonomik büyümeden en fazla etkilenen göstergeyi işsizlik oluşturmaktadır. Finansal zorluklara ve küresel ticaretteki sıkıntılara rağmen ülkemiz özel sektörün gayretiyle büyümeye devam ediyor. Büyümenin işsizlik rakamlarını aşağıya doğru çekmesi olumlu bir gelişmedir. Nisan ayında iki yıl aradan sonra işsizliğin tek haneli rakamlara inmesi özel sektörümüz için artı bir motivasyon oluşturacaktır. Önümüzdeki dönemde iç pazardaki canlılığın artırılmasıyla birlikte istihdamdaki artış da hız kazanacaktır. Özellikle istihdam piyasasında sürdürülen kamu teşvikleri de yeni istihdam için özendirici olmaya devam etmektedir. İş dünyamızın talepleri doğrultusunda istihdamın özel sektörün üzerindeki ekstra maddi yükleri kaldırmaya yönelik yapılacak reform ve iyileştirmelerle işsizlik çok daha hızlı düşecektir” dedi.

Her türlü zorluğa rağmen ekonomik büyümeye katkı sunan özel sektörün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı doğrultusunda seferberlik inancıyla istihdam oluşturmaya gayret ettiğini belirten Başkan Öztürk, işsizlik rakamlarının yeniden tek haneye inmesinde katkısı olan tüm tüccar, sanayici ve esanafa teşekkür etti. Konya olarak da işsizlik rakamlarının aşağıya düşmesinde en fazla katkı sağlyan il olduklarını hatırlatan Öztürk, Türkiye’de işsizliğin düşmesine paralel olarak Konya’da bir önceki yıl yüzde 6 civarında olan işsizliğin yıl sonunda yüzde 5 civarına ineceğini de sözlerine ekledi.