Selçuk Üniversitesi 44 yaşında

Selçuk Üniversitesi, 44’üncü kuruluş yıldönümünü düzenlenen törenle kutlandı.
Selçuk Üniversitesi 44 yaşında

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, YÖK Başkan Vekili M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. Selçuk Üniversitesi 44’üncü kuruluş yıldönümünü töreni Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisiyle başladı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin törenin açılış konuşmasında, Selçuk Üniversitesi’nin, Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kuruluşlarından birisi olduğunu ve bugüne kadar 600 binden fazla öğrenci mezun ettiğini belirtti. Yapılan çeşitli değerlendirmelere göre Selçuk Üniversitesi’nin Türkiye’deki 206 üniversite içinde 16. sırada yer aldığını söyleyen Rektör Şahin, “Amacımız üniversitemizi gerek ülkemizde gerekse dünyada saygın üniversiteler arasında daha üst sıralara taşımaktır. Bu hedefi gerçekleştirirken en büyük güvencemiz akademisyenlerimizin özverili ve fedakarca yapacakları çalışmalardır” şeklinde konuştu.

2-20190411160405.jpg

“STRATEJİK ÜNİVERSİTESİ OLMAYI HEDEFLEDİK”

 Üniversitelerin bilimin ışığında yeni buluşların, yeni fikirlerin harmanlandığı, geleceğin aydın kadrolarının yetiştirildiği mekanlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şahin, “Bu mekanlar; ülke kalkınmasına, insan huzur ve refahına katkı sağlayan, geleceğe dair tasavvurları belirleyen merkezlerdir. Selçuk Üniversitesi olarak ‘Bir Dünya Üniversitesi’ olma yolunda ilerlerken milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeyi, ülkemize ihtiyaç duyulan her alanda hizmet etmeyi, özetle ülkemizin ‘Stratejik Üniversitesi’ olmayı kendimize hedef olarak seçtik. Bu hedefimizi gerçekleştirebilmek için kalite odaklı çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmaların sonucu olarak 22 Meslek Yüksekokulumuzun tamamı ve Rektörlüğümüze bağlı 22 birim TS EN ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Belgesi’ni almaya hak kazanmıştır. Bu alanda bir ilki gerçekleştiren Kalite Kurulumuza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu  

3-20190411160406.jpg

“DÜNYADAKİ YARIŞI TEMELİ, BİLİM VE TEKNOLOJİ”

Selçuk Üniversitesi’nin 44. yıldönümünü kutlayan Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Tahsil hayatımın çok büyük bir bölümü Konya’da geçti. Konya’dan feyz alarak geleceğimiz yere geldik. Konya’daki kültür ve gelenekler yaşatılması gereken ve ülkemizin istikbalini teşkil eden bir büyük kültürün temelleri olması gerekir. Dünyada çok büyük bir yarış var. Bu yarışın temeli bilim ve teknolojiye geldi. Savunma Bakanlığı görevine başladığımda Türkiye savunma cihazlarının neredeyse tamamını dışarıdan alıyordu. Yerli yapılacak dedik ve üniversitelerimiz yetiştirdiği genç mühendisler, bu inancımızı teyit ettiler. Bugün Türkiye’nin yaptığı Atak Helikopteri NATO standartlarına göre Avrupa’nın yaptığı helikopterden daha iyi. Tanklarımız, toplarımız ve gemilerimiz yerli yapılmaktadır. Hocalarım, bunlar sizin eseriniz. Sizin öğrencileriniz yapıyor bunları” ifadelerini kullandı.

4-731.jpg

“EĞİTİMLE BİRLİKTE YÜRÜTÜLMESİNİN ÇOK ÖNEMLİ”

Yükseköğretim Kurulu’nun yaptığı çalışma ve projelerin genç nesillerin dünyaya liderlik yapabilir konumda olmalarını temin ettiğine dikkat çeken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, “Bunun için bir planlama, koordinasyon ve denetleme kurulu olan yükseköğretim kurulunun yaptığı işler, siz öğretim üyelerimizin ve üniversitelerimizin gayretleriyle birlikte yapılan çalışmalarla ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmaları, hep birlikte ve hedefe yönelik yaptığımız takdirde inanıyorum yakın gelecekte akademide yapılan çalışmaların teknolojik ürünlere dönüştüğünü ve üniversitelerimiz bugün bulundukları yerde çok daha yükseklerde yer alarak dünyaya örnek akademik kurumlar haline gelecektir. Burada siz değerli öğretim üyelerimize özellikle kamu kaynaklarıyla bulunduğumuz ortamlarda yapacağımız çalışmalarla büyük katkılar sunacağımıza inanıyorum. Üniversite sanayi işbirliklerinin önemli olduğunu ve sanayinin içerisinde akademisyenlerin bulunarak bu süreci devam ettirmelerini eylem içinde eğitim, uygulamanın içinde eğitimle birlikte yürütülmesinin çok önemli olduğunu tekrara hatırlatmak istiyorum” dedi.

1-20190411162647.jpg

Yılın Hayırsever İşadamı Onur Ödülü Kamil Akkanat’a, Yılın Bilim Adamı Onur Ödülü S.Ü. Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yılmaz’a ve Akademik Başarı Onur Ödülü ise Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dalkıran’a verildi. Ayrıca törende, doçent ve profesör unvanı alan öğretim üyelerine protokol tarafından belgeleri takdim edildi.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ