Selçuk Üniversitesi öğrencileri, lösemili çocuklar için yürüdü

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi ile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi öğrencileri, lösemili çocuklar için yürüdü

Yürüyüşe Fen Fakültesi ile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Fen Fakültesi önünde turuncu balonlar ve kıyafetler eşliğinde başlayan farkındalık etkinliğine Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Zeliha Üzümcü eşlik etti.

Hafta kapsamında lösemi hastalığı hakkında toplum bilinci oluşturmak, löseminin tedavi edilebilen ve önlenebilen bir hastalık olduğunu duyurmak, lösemili çocukların zorlu mücadelelerine dikkat çekmek ve onlara destek olmak amacıyla düzenlenen yürüyüş, Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Yürüyüş sonunda tedavi gören çocuklara verilmek üzere hazırlanan balonlar ve turuncu zarflar içinde yer alan dilekler, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine teslim edildi.

Lösemili Çocuklar Haftası, Türkiye’de her yıl kasım ayının ilk haftası LÖSEV’in öncülüğünde 2 – 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası olarak anılıyor.

Etiketler :