Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Yahya Paksoy'un büyük başarısı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Yahya Paksoy, Avrupa Kardiyovasküler Radyoloji Derneğinin (ESCR) verdiği "Avrupa Kardiyovasküler Radyoloji Diploması"nı Türkiyeden alan ilk doktor oldu.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Yahya Paksoy'un büyük başarısı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Yahya Paksoy, Avrupa Kardiyovasküler Radyoloji Derneğinin (ESCR) verdiği  "Avrupa Kardiyovasküler Radyoloji Diploması"nı Türkiyeden alan ilk doktor oldu.. Prof Paksoy,  Expert kontenjanından müracaat ettiği sınavdan 1 Mart 2019’da Viyana’da başarılı olarak bu belgeyi aldı.

Avrupa Kardiyovasküler Radyoloji Derneği (ESCR) bu programla tüm Avrupa’da kalp görüntülemesini standardize etmeye çalıştığı belirtildi. Böylece Selçuk üniversitesi Tıp Fakültesi kalp görüntüleme standartlarının Avrupa’yla aynı seviyede olduğunu teyit etmiş oldu.

Kardiyovasküler görüntüleme (Kalp ve Damar görüntülemesi) dünyada yeni gelişen ve kalp ve damar görüntülemesinde önemli bir tıp alanı olduğu kaydedildi. Kalp kası hastalıkları, kalp damarlarının kansız görüntülenmesi, ailesel kalp hastalıklarının erken tanısı ve ani ölümlerin önlenmesi, doğustan kalp hastalıklarının erken tanısı ve ameliyat sonrası kontrolleri gibi önemli görevler üstlendiği belirtildi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bu konuda dünyada olan gelişmeleri yakından takip etmekte ve dünya tıbbının gerisinde kalmadığı ifade edildi. Avrupa’da yapılan hemen hemen her tetkik Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde de yapılabildiği kaydedildi.

Selçuk üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı bu konuda Avrupa Radyoloji derneğinin sayfasında Bu eğitimi almak isteyenlere eğitim merkezi olarak referans gösterildiği belirtildi. Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Yahya Paksoy un Yakın zamanda aldığı ayrıca "Avrupa Pediarik Nöroradyoloji Diploması" (çocuk beyin-omurilik hastalıkları görüntüleme) da bulunduğu belirtildi.

Prof Paksoy , “Bunlara ek olarak bu yılın sonunda Allah nasip ederse "Avrupa Erişkin Nöroradyoloji Diploması" programını ve sınavlarını bitirerek üçüncü diplomayı da alacağım” dedi.

Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesi Radyoloji Anabilim dalı,  Prof. Yahya Paksoy ve Prof. Mustafa Koplay öncülüğünde Türkiye’de ve Avrupa’da saygın yerini almış ve bölge insanına hizmet ettiği belirtildi.

escr-19-european-diploma-1st-march-paksoy-1.jpg