Selçuk Üniversitesinde şehitler anıldı

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi ve 1071 Vefa Öğrenci Topluluğu tarafından “Bir Hilal Uğruna Batan Güneşleri Anıyoruz” adlı konferans düzenlendi.
Selçuk Üniversitesinde şehitler anıldı

Konferansa konuşmacı olarak Emekli Kıdemli Albay Erhan Altunok katıldı. Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan 1071 Vefa Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Tuncer Acar, “1071 Vefa Öğrenci Topluluğu öğrencilerimize yurt edindiğimiz bu topraklar için ödenen bedelleri hatırlatarak özverili çalışmalar yapmalarını sağlamak, bu topraklara olan aidiyetlerini kuvvetlendirmek amacıyla kuruldu.” dedi.

selcuk-universitesinde-2.jpg

“BİZ VATANIMIZI TERK ETMEYİZ”

Konferansa konuşmacı olarak katılan Emekli Kıdemli Albay Erhan Altunok, şehitlik mertebesinin yüceliğini anlattı. Duygusal anların da yaşandığı konferansta Albay Altunok, milli mücadelede yaşanan kahramanlıkları, milli mücadele şehitlerimizi ve yakın dönem şehitlerimizi yad ederek hikayelerini paylaştı.

Altunok, “Bizim zor zamanımızda gidip de üzerine sığınabileceğimiz ikinci vatanımız yok. Buna ihtiyacımız da yok. Biz, başkasına benzemeyiz. Biz, vatanımızı terk etmeyiz. Ölürüz ama o vatanda ölürüz. Biz, vatanımızdan kaçmayız. Hangi koşulda olursa olsun, vatanı terk etmeyiz. Bizim bir vatanımız var, adı Türkiye Cumhuriyeti. Bizim gölgesinde serinleyebileceğimiz ikinci bir bayrağımız yok. Allı şanlı bayrağımız var, adı Türk bayrağı. Arkanızı dönüp baktığınızda iki şey göreceksiniz. Bir, ya onurlu bir şekilde yaşamışsınız. Örf, adet nedir bilmişsiniz. Vatana, millete hayırlı evlatlar olmuşsunuz. ‘Görevini en iyi idrak eden, vatanını en çok sevendir.’ prensibinden hareketle görevinizi hakkıyla ifa etmişsiniz ama bu görev hayırlı bir görev olmuş. Bu ülkede yaşamanın sorumluluklarını yerine getirmek seçenek değil, mecburiyettir.” şeklinde konuştu. Konferansın sonunda emekli Kıdemli Albay Erhan Altunok’a ve programa katılan şehit ailelerine çiçek takdim edildi.

Etiketler :