Selçuk Üniversitesi'nde skandal ilan

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi internet sayfasında yayınladığı skandal bir ilanla kamuoyunun büyük tepkisini çekti.
Selçuk Üniversitesi'nde skandal ilan

Fakültenin kendi internet sayfasında "Güzel Sanatlar Fakültesi Canlı Model Alımı İlanı" duyurusuyla yayınlanan ilanın içeriği de Konya gibi muhafazakar bir şehrin değerlerinin tümüyle yerle bir olması anlamına geliyor.

İlanın başlığından başlayan skandallar içerikte de devam ediyor. Kurban Bayramı yaklaşırken verilen 'canlı hayvan' ilanı çağrışımı yapan 'canlı model alımı' ilanı insani değerleri yerle bir ediyor.

İlanın içeriğinde modeller için hem erkek hem de bayan duyurusu var.

Bayan modellere yönelik ilanda ilk şart 'Bayan olmak' gibi komik bir ifade var.

Sonraki madde tüm ahlaki ve insani normları sıfırlayan batı medeniyetinin dayattığı ideal vücut oranlarına sahip olmak gibi aşağılayıcı bir madde.

Üçücüncü maddede yer alan 'uzun süre hareketsiz duruşlara elverişli olmak' maddesiyle de resim ve heykel sanatçılarına uzun süreli poz verebilmek. Bu maddeden anlaşılan bayan modellerin resim ve heykeller için muhatabın karşısında uzun süre kalabilmesi.

Dördüncü madddede yer alan 'Karakteristik yüz ve vücut hatlarına sahip olmak' şartıyla da kesin olarak kadının vücudundan faydalanılmasının itirafı var.

Fakültenin Heykel Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mutluhan Taş'ın bilgisi dahilinde yapılan bu ilanın yayınlanmasına muhafazakar yapısıyla bilinen Ünivesite Rektörü Mustafa Şahin'in nasıl izin verdiği merak ediliyor.

Üniversite çevrelerinin iddialarına göre Mutluhan Taş geçen yıl da aynı yöntemle canlı model satın alması! yaptı.

Günlük en çok 5 saat çalışabilecek mankenlere saatlik 35,5 TL ücret veriliyor.

İŞTE O SKANDAL İLAN!

http://www.selcuk.edu.tr/guzel_sanatlar/tr?h=36492